top of page

İl Başkanı Isır'dan adaylık açıklaması

CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, Adayorum’a özel açıklamalarda bulunarak partide devam eden mahalle delegeleri seçimlerini, yeni dönemi ve aday olup olmayacağı konusunda konuştu. Isır, “Kavgadan beslenenler kavga çıkartmaya çalışıyor” dedi.

RÖPORTAJ: İBRAHİM BULUT

CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, ilçelerde devam eden mahalle delegesi seçimleri ile ilgili Adayorum’a açıklamalarda bulundu.

Isır, basına mahalle delegelerinde kendi ismi de söylenerek servis edilen ‘kazandı kaybetti’ haberlerinin yanlış olduğunu ifade ederken, “Yapılan haberlerle birileri kavgadan beslendiği için kavga çıkarmaya çalışıyor. Hiçbir üyemin birbirine kötü söz söylemesine izin vermeyiz. Tüzükte ne varsa işletiriz. Tüm üyelerden ricam. Parti içinde kavgadan beslenenlere ve ayrıştırıcı politikaya izin vermesinler” dedi.

Isır CHP’de tek aday mantığının olmayacağını söylerken, Şubat ayındaki İl Kongresini çarşaf liste ile Kapalı Spor Salonunda yapacaklarını ifade etti. Isır ayrıca, CHP’de kimsenin çıkıp tek başına il başkanlığına adaylığını açıklamayacağını vurgulayarak, “Ben şimdiye dek hiçbir kongrede adayım demedim. Örgütler beni aday gösterdi. CHP’de bir kişi çıkıp ben aday olacağım diyemez. Onun için ne adayım ne aday değilim. Örgütlerimiz bana yeniden aday ol derse olur, olma derse olmayız bu kadar basit” diye konuştu.

İŞTE ISIR’IN AÇIKLAMALAR

Mahalle delegesi seçimlerinde bazı haberler servis ediliyor. Bunun listesi kazandı bunun listesi kaybetti diye. Nedir Bu?

Mahalle delegesi seçimlerinde liste çıkarmak noktasında CHP İl Başkanlığı olarak müdahalemiz yoktur.  CHP il başkanı olarak ben bir mahalle delegesi listesi hazırlamıyorum. Mesela bir mahallede 70 üye var, o 70 kişi bir araya geliyor ve kendi aralarında bir liste yapıyorlar. Seçilecek 7 ismi kendi aralarında belirliyorlar. Bu en doğal hakları zaten. Bu birilerinin empoze ettiği bir liste değil.

Peki nasıl oluyor bu süreç? Neden farklı isimlerin liste hazırladığı haberleri servis ediliyor?

Benim il başkanı olarak böyle bir liste hazırlamam söz konusu değil. Tüm üyeler benim kardeşim arkadaşım dostum. Mahalledeki delegeye bu bizim adamımızdır seçin diye bir kavramımız yoktur. Mahalle delegelerinin bir araya gelerek birlikte hareket etmesinden ibaret konu. Ancak bize burada üzüntü veren birilerinin kazandık birilerinin kazanamadık demesi.

Bu süreçte asla kazanan ve kaybeden yoktur. Çünkü bu süreçte kazanan CHP’dir. Hiçbir siyasi partide olmayan bir sistemimiz var. Bu mahallelerde seçilen delegeler kendi ilçelerinde il yönetimlerini ve il delegelerini seçecek. O il delegeleri ise İl Başkanını seçecek.

Çok demokratik bir süreçtir. Bundan dolayı biz kesinlikle Partide kavgaya izin vermiyoruz.

Vermeyeceğiz de. Maalesef basına bazı haberler servis ediliyor. Haberlerde birileri kazanıyor biri kaybediyor. Böyle bir şey yok. Yapılan haberlerle birileri kavgadan beslendiği için kavga çıkarmaya çalışıyorlar. Hiçbir üyemin birbirine kötü söz söylemesine izin vermeyiz. Tüzükte ne varsa işletiriz. Tüm üyelerden ricam. Parti içinde kavgadan beslenenlere ve ayrıştırıcı politikaya izin vermesinler.

İl Kongresine tek adayla gidilmesi konuşuldu bir dönem. Siz tek aday fikrine karşısınız sanırım?

CHP’de tek adaylık olmaz. Bu benim şahsi görüşüm. CHP’de herkes aday olmalıdır. Bu bir fikir mücadelesidir. Biz mesela bu kongrenin çarşaf liste olması gerektiği konusunda söz vermiştik daha önce Daha farklı sözlerimiz de vardı. 2017’de ben aday olurken bazı dostlar belediye başkanlığına milletvekilliğine aday olacağını söylemişti. Hayır, biz aday olmayacağız demiştik.

Üçüncü sözümüz ise Bir sonraki kongremizi Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapmaktı. İnşallah İl Başkanlığı kongremizi şubat ayında çarşaf liste ile Kapalı Spor Salonunda yapacağız. Kongrede blok lise isteyen olabilir. Ama biz çarşaf liste için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Çünkü çarşaf listede yönetimi örgüt yapacak.”

Geçtiğimiz yıllarda ilçe örgütleri size destek açıklamalarında bulunmuştu. Şimdi kaç ilçe örgütü sizi destekliyor?

Benim il başkanlığına ilk aday olduğum 2015 yılında da ve kazandığımız 2017 yılında da beraber hareket ettiğimiz ilçe başkanlarımız vardı. Ancak şu süreçte yeni seçimler öncesinde deklare etmemiz yanlış olur. Çünkü daha ilçe kongreleri olmadı.

Benim 1 ilçem var 11 ilçem var gibi ifadeler kullanmak yanlış olur ve bunlar ayrıştırıcı ifadelerdir. İl başkanlığının kongre süreci henüz başlamadı. İlçe örgütleri ile birlikte hareket etme süreci İlçe Kongrelerinin bittikten sonra olacak bir durumdur. O zaman oturup konuşulur zira CHP’de bir kişi kalkıp ben aday olacağım diyemez. Örgüt ne derse biz onu yaparız”

Son olarak Şubat ayında yeniden il başkanlığına aday olacak mısınız?

Ben şimdiye dek hiçbir kongrede adayım demedim. 2015 yılında da 2017 yılında da demedim. Örgütler beni aday gösterdi. Örgütlerimiz ilçe kongreleri sonrasında bana gelip yeniden aday ol derlerse onlara elbette uyarız. Ama örgütler bize çekil derse çekiliriz.

Ben tek başıma vereceğim bir karar değil. 2017’de 199 oy aldım. Bu örgütlerimizin şahsıma gösterdiği destek ile oldu. Üye bizi istemeli bizi örgüt istemeli. Örgüt sizi istemeden parti içinde hiçbir şey yapamazsınız. Yani İlçe kongreleri bittiği zaman adaylık konusunu oturup konuşuruz.

CHP’de bir kişi çıkıp ben aday olacağım diyemez. Onun için ne adayım ne aday değilim. Örgütlerimiz bana yeniden aday derse olur olma derse olmayız bu kadar basit. Bugüne kadar çok önemli isimler bu partide il başkanlığı yapıp partimize güç ve kuvvet verdiler. Bu koltuk kimsenin tapulu malı değil. Onun için de örgütlerimiz ne derse o”



bottom of page