top of page

İşte Sakarya'da Korona Virüs Vakalarının ayrıntıları

Türkiye genelinde Coronavirüs rakamları  ilk 10 il arasında bulunan Sakarya'da ne kadar Coronavirüs hastası var ? Hastanede kaç kişi yatıyor?  Entübe hasta sayısı kaç? Şuana kadar kaç vaka meydana geldi? gibi onlarca sorunun cevabı  vatandaşlar tarafından büyük bir merakla bekleniyor.


İşte www.medyabar.com editörü Serhat Yılmaz'ın ulaştığı veriler ışığında Sakarya'da ki son durum.


Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Sakarya genelinden günde ortalama 150 hasta Coronavirüs olduğu gerekçesiyle başvuruda bulunuyor. Bu hastaların büyük bir bölümü diğer hastaneler ve ilçelerdeki hastanelerden gönderilen ve Coronavirüs semptomları gösteren hastalardan oluşuyor. 


SAÜEAH'ta şuan kliniklerde Coronavirüs teşhisi ile yatan ve gözlem altında tutulan 286 hasta bulunuyor. Bu hastalar Coronavirüs teşhisi konmuş olsada herhangi bir müdahale edilmeden ileride risk grubuna girebilecek fakat, şuan durumları iyi olan hastalardan oluşuyor. 


Yoğun bakımda ise 84 hasta mevcut. Coronavirüs nedeniyle gelen ve durumları ağırlaşan hastalardan Entübe (Makinaya Bağlı) olarak bakılanların sayısı ise gün gün değişebiliyor. Onların sayısı ise 40 ila 45 arasında oynuyor.


İlk günlere göre neredeyse yüzde 30 oranında azalan bu rakamların özellikle immün plazma tedavisi ile dahada inişe geçeceği konuşuluyor.


Herkesin merak ettiği konulardan biri ise Sakarya'da kaç hastanın Coronavirüs'ü yendiği. Evlerine gönderilen ve sadece ilaç tedavisi  ile Coronavirüsü atlatanların haricinde SAÜEAH'tan taburcu olanların sayısı dün itibari ile 2029. Bu rakama her geçen saat bir kişinin daha eklenebileceği belirtiliyor.


Sakarya'da SAÜEAH'tan gelen bu rakamların Coronavirüs için alınan önlemlere tam manası ile uyulması durumunda daha da iyileşeceğini belirten yetkililer, özllikle sosyal mesafe ve hijyene mutlaka hiç gevşetilmeden uyulması ve uygulanması gerektiğini hatırlatıyor.



bottom of page