top of page

Her detayı vicdansızlık

Kocaali ilçesinde evlerinde çıkan yangında cesedi bulunan 9 yaşındaki Şiar Kılıç'ın öldürülmesinin ardından 4 kişi tutuklandı.


Her şey bir yangın sonrası başladı..Belkide adli kayıtlara yangın sonucu meydana gelen ölüm olarak yansıyacak adli bir olay, beraberinde kan donduran bir cinayeti ve o cinayetin oluş şeklindeki vahşeti gözler önüne serdi.


Kocaali ilçesi Karşı Mahalle Gökçekız Sokak'ta 28 Nisan’da meydana gelen yangında 9 yaşındaki Şiar Kılıç hayatını kaybetti. Baba Samet Kılıç, oğlunun ölümünün şüpheli olduğu iddiasıyla Müge Anlı'nın televizyon programına başvurdu.


Türkiye’yi dehşete düşüren 9 yaşındaki Şiar Kılıç’ın ölümüne ilişkin ortaya çıkan detaylar dehşete düşürdü. Hami Kıcı ve Gülüzar Amanet’in canlı yayında gözaltına alınmasının ardından Hami’nin kardeşi Yasin ve annesi Emine Kıcı da gözaltına alınmıştı. Emniyette sorgu altına alınan Yasin’in cinayeti itiraf etmesinin ardından anne Gülüzar Amanet'ten de itiraf geldi. Gülüzar, 9 yaşındaki Şiar Kılıç'ın, kendisini Hami'nin elinden kurtarmak isterken hayatını kaybettiğini açıkladı..


2 şüpheli Sakarya’ya getirilirken, Hami Kıcı’nın erkek kardeşi Yasin Kıcı ve annesi Emine Kıcı da gözaltına alındı. Polisteki sorguları tamamlanan 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi


Kocaali Adliyesi’ndeki işlemlerinin ardından tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevine gönderilirken Anne Gülüzar Amanet, adliye çıkışında, “Benim çocuğumu nasıl öldürdüyse bende onun çocuklarını öldüreceğim. Beklesin, bir çıkayım buradan. Ben çocuğuma bir şey yapmadım, vicdan azabını onlar çeksin. Yalan söylediği için tutuklandım, benden ayrılmak istediği için kavga ettik, her şeyi anlatacaktım” dedi.


Annesinden son isteği patates kızartması ve mercimek çorbası olan minik Şiari tüm bu olan biten içinde en masumuydu..Öyle ya 9 yaşındaki çocuğun aklı böyle şeyleri almazdı.Elbette yüce yargı bütün gerçekleri ortaya çıkaracak.Ama ortaya çıkacak gerçek ne olursa olsun Şiar geri gelmeyecek. Belki de tek tesellimiz adaletin vereceği ceza olacak.




bottom of page