top of page

Hastanelerde yeni Pandemi Kuralları

İl Hıfzzıssıhha Kurulu Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda 2 Kasım tarihinden itibaren Yenikent Devlet Hastanesi'nin pandemi hastanesi olarak kullanılmasının yanı sıra hastanede tüm ameliyatların da durmasına karar verildi. Yenikent Hastanesi'nde ayrıca Tozlu hariç tüm merkezlerinde poliklinik hizmetleri de durduruldu. Toplantıda özel hastanelerin gerektiğinde kullanılmak üzere kapasitelerinin yüzde 25'ini korona hastaları için ayırması talimatı da verildi.



TÜM CERRAHİ OPERASYONLAR DURDURULDU

SEAH'ta da acil durum ve kanser ameliyatları haricindeki tüm cerrahi operasyonlar durduruldu. Korona ile mücadele kapsamında SEAH'ın cerrahi ve dahiliye bölümlerinde görev yapan akademik personel ihtiyaç halinde diğer hastanelere gönderilecek. SAÜ Tıp Fakültesi araştırma görevlileri de süreçte SEAH'ın ihtiyaç duyması halinde pandemi kliniklerinde görev alacak.



SADECE MHRS RANDEVUSU OLANLAR ALINACAK

Poliklinik hastalarında sadece MHRS randevusu olanlar alınacak. Ameliyat yapmayan ve hastaları azalan tüm sağlık çalışanları başhekimin uygun gördüğü alanda çalıştırılacak. Sakarya'daki tüm hastanelerde hasta ziyareti yasağı titizlikle uygulanacak.



bottom of page