top of page

Gündem İzmir Depremi ve Serdivan Mobil Afet Aplikasyonu

Serdivan Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında Belediye Düğün Salonu’nda pandemi önlemleri alınarak gerçekleşti.


Gündem öncesi İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından önce Başkan Alemdar ardından da partilerin gurup sözcüleri depremle ilgili kısa bir konuşma gerçekleştirdi.


Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar; İzmir depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle andıklarını, yaralılara acil şifalar dilediklerini ifade ederek; “Bu acıyı en iyi biz anlarız. Hepimiz 17 Ağustos 1999 depremini yaşadık. İzmir’deki kardeşlerimizin neyle karşı karşıya olduğunu iyi biliyoruz. Hepimiz hayatımızın gerçeği olan depreme hazırlıklı olmalıyız. Devletimiz tüm kurumlarıyla, tüm imkanlarıyla İzmirli vatandaşlarımızın yanında.” dedi.


İzmir depreminin depreme hazırlıklı olmanın önemini bir kaz daha ortaya koyduğunu ifade eden Alemdar Serdivan Belediyesi olarak SAÜ, İTÜ ve ODTÜ’den de destek alarak bir afet ve acil durum müdahale planı hazırladıklarını ve bunun tanıtımını da geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiklerini dile getirerek; “Bu çalışmamızın içerisinde mobil aplikasyonumuz da var. Panik Butonu’ndan son depremlere, eğitici videolardan toplanma bölgelerine, yapı sorgulamadan tarihi depremlere kadar her konuda vatandaşlarımızın telefonlarında bulunması gereken bir uygulama.” Diye konuştu.


Vatandaşların, toplanma bölgelerini tek tuşla üstelik internet bağlantısı gerektirmeksizin öğrenebileceklerini, panik butonu sayesinde internet bağlantısı olmasa bile konumlarını bildirip yardım isteyebileceklerini dile getiren Alemdar; “Ayrıca depremde enkaz altında kalan biri telefonla arama imkanı olmasa da panik butonunu kullanarak güvendeyim veya tehlikedeyim kısmına tıklamasıyla anında hem belirlediği kişilere hem de bizlere konumunu gönderebiliyor. Bunun için internet bağlantısı da gerekmiyor. Bu bizim için son derece önemli” dedi.


Uygulama sayesinde Serdivan’da ikamet eden vatandaşların yapı sorgulama kısmından binalarla ilgili de bilgi sahibi olabileceğini belirten Alemdar; “Deprem hayatımızın vazgeçilmez gerçeği. İlçemizdeki tüm binalarla ilgili çok detaylı bir çalışma gerçekleştirdik. Bunu da uyulmamamıza entegre ettik.” diye konuştu.


Yusuf Alemdar Mobil Afet Aplikasyonu’nu teknolojik gelişmelere paralel olarak yenilemeye ve geliştirmeye devam ettiklerinin altını çizerek, “Tüm vatandaşlarımızdan isteğimiz bu uygulamamızı telefonlarına yüklemeleri. İnşallah böyle bir şeye ihtiyaç duymayız ama olduğu zaman da süratle hareket edebilmemiz için lütfen siz de ‘Sonra Değil Şimdi’ diyerek tedbir için ilk adımı atın diyoruz.” Dedi.


Gündemde İzmir’de depremden etkilenen vatandaşlara yardım göndermek amacıyla çalışma yapılması ile ilgili madde de görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.




bottom of page