top of page

Geniz yakan koku paniği

Adapazarı Tekeler Mahallesi'nde dün gece saatlerinden itibaren yayılan koku panik yarattı. Sülfür Gazı'na benzeyen ve soluyanların soluklarını kesen koku nedeniyle ev ve iş yerlerinden gelen şikayetlerin ardı arkası kesilmeyince olaya AFAD ve SASKİ ekipleri müdahale etti.


Kanalizasyonlarda inceleme başlatan ekipler kokunun yayıldığı kaynağı bulmak için çalışma başlattı.


Öte yandan o kanalizasyon hattı üzerinde bulunan bir çok site ve müstakil evin kanalizasyonlarından gelen koku nedeniyle AFAD ve İtfaiyeye onlarca ihbar telefonu geldiği belirtildi.


O bölgede bulunan Etbalık Lojmanlarından, Sakarya Valiliğine kadar uzanan koku nedeniyle bir özel okulda eğitimine ara verdi. Öğrencilerle birlikte yaklaşık 250 kişinin bulunduğu okulda yayılan koku nedeniyle bazı çocuklar istifra etti.


Okul yönetimi acil bir kararla okulu boşaltarak öğrencileri evlerine yollamak zorunda kaldı


Sebebi belli oldu


Dün gece saatlerinde ilk şikayetin Erenler ilçesinde bulunan bazı sitelerden geldiği olayın ayrıntıları netleşmeye başladı.

Kokunun dün gece saatlerinde Erenler ilçesi'nde bulunan bir kanalizasyon giderine özel bir firmaya ait vidanjörden boşaltılan kimyasal madde nedeniyle neredeyse tüm şehre yayıldığı ortaya çıktı.


SASKİ ve AFAD ekiplerinin SakaryaEmniyetine giderek kokunun kaynağına yakın tüm MOBESA kayıtlarını incelediği ve Vidanjörün hangi firmaya ait olduğuna yönelik bazı bilgilere erişildiği belirtildi.


Görgü tanıklarınında ifadesine göre kanalizasyonlarda inceleme yapan ekiplerin kanal içerisinde bulunan ağır koku ve kırmızı renkte bir sıvıdan bahsedildiği söylendi.


Öte yandan SASKİ'de KAraman bölgesinde bulunan arıtma tesislerine kadar gelen bu kimyasal için ektra önlem aldığını belirtti. SASKİ'nin de arıtma tesislerine gelen kimyasalı tamamen etkisiz hale getirerek gereken tüm önlemleri aldığı belirtildi.







bottom of page