top of page

Gelin Ekrem Yüce'ye Destek Olalım..

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, bugün ilimize gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan raylı sistem projesiyle ilgili destek istediklerini söyledi. Meclis oturumunda Bakanla tramvay güzergahlarının da ele alındığını ifade eden Başkan Yüce, Sakarya için olmazsa olmazımız bizim raylı sistem. Artık raylı sistemi hayata geçirmemiz gerekiyor. Bir yerden başlamamız gerekiyor” dedi.



Sakarya'da raylı sistem konusunda 3 proje hazırladıklarını dile getiren Başkan Yüce, “Raylı sistemin ilk hattı bin yataklı hastaneye gidecek hat. Valilik ve Adliye Sarayı'ndan geçen ve Korucuk'a gidecek bir hat belirledik. Bakanımız bize 21 kilometrenin çok uzun olduğunu söyledi. Biz de ondan bin yataklı hastaneye kadar istedik. Bakan Bey bizden hattın fizibilite raporlarını istedi.


İkinci hattımız Gar Meydanı'ndan Üniversiteye giden bir hattımızdı. 8 kilometrelik mesafe. 3 kilometresini tünelle yapmamız gerekiyor. Serdivan'daki Tuna Tan'ın önünden tünele girip üniversitenin içine kadar götürmemiz getirmemiz gerekiyor. Onun da fizibilitesi istendi. 3'üncü projemiz ise Gar Meydanı'ndan İlhan Aras Caddesi, oradan SATSO'ya, sanayiye ve otogara gidecek bir projemiz. Biz 3 raylı sistemle ilgili mütalaa ettik” dedi..

SAKARYADAN TARAF YORUM... TEK SES OLALIM

Sakarya'nın çok uzun yıllardan bu yana en büyük beklentilerinden birisi Raylı Sistem.. Maliyet açısından Büyükşehir Belediyesinin tek başına başa çıkması mümkün olmayan raylı sistem projesinde Başkan Ekrem Yüce'ye siyasi destek ayrı bir önem kazanıyor. AK Parti Sakarya Milletvekilleri ve MHP Milletvekili Levent Bülbül'ün Ankara da bakanlık nezdinde girişimleri, raylı sistem projesinin hayata geçmesi anlamında büyük önem taşıyor.




bottom of page