top of page

Faturalardan O katkı Kalkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen kritik kabine toplantısı sona erdi.

ELEKTRİK FATURALARI HAKKINDA YENİ KARAR

Açıklamalarda bulunan Erdoğan, bu ifadeleri kullandı.

* Avrupa'da ekranları başında bizi izleyen milletime özellikle sesleniyorum. Avrupa'da doğalgaz fiyatları 2020 yılı başındaki 115 dolar seviyesinden geçtiğimiz ay itibari ile 1100 dolar, piyasada 1500 dolar seviyesine kadar çıktı. Buna karşılık biz ülkemizdeki vatandaşlarımızın yaklaşık 150 dolardan veriyoruz.

* Alış fiyatımıza göre baktığımızda ise doğalgazı hane halkına %76 indirimle vererek 50 milyar liralık bir sübvansiyon yaptığımızı söyleyebiliriz.

* Aynı şekilde petrol fiyatları 2020 yılı başındaki 42 dolar seviyesinden 80 dolar seviyesine kömür fiyatları 50 dolardan 270 dolar seviyesine kadar yükseldi. Vergiden 60 milyar TL'yi bulan bir fedakarlık yaparak akaryakıt fiyatlarını dengede tutmanın gayreti içinde olduk.


* Küresel düzeydeki tüm bu yükselişe rağmen bu yıl elektriği maliyetinin neredeyse yarısı düzeyinde bir faturayla vatandaşlarımıza vererek 17 milyar liralık bir sübvansiyon yaptık.

* Böylece sadece 2021 yılında vatandaşlarımızın cebinden toplamda 127 milyar liralık ilave bir meblağın çıkmasını önledik.

* Önümüzdeki dönemde elektrik faturalarındaki, TRT payı ile Enerji Fonu Kesintilerini de kaldırma kararı aldık.



bottom of page