top of page

Erenler Belediyesinin Kapalı Pazar Yeri Sınavı

Tasarruf tedbirleri kapsamında özellikle belediyelerin birçok ihalesi ilerleyen zamanlara ertelenirken ,Erenler Belediyesi bir süre önce Kapalı Pazar Yeri ihalesini, gerçekleştirmişti. Haberlerde sıklıkla karşılaştığımız yapım aşamasının uzaması gibi sorunlar Kapalı Pazar yeri yapımında yaşanmadı ve proje taahhüt edilen süreden önce teslim edildi.

Erenler Belediyesi tarafından yaptırılan 3 bin 500 m2’lik kapalı pazaryeri ve sosyal tesis projesi, yüklenici firma BH Huzur İnşaat tarafından 90 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak, teslim edilmişti

.Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Başkan Yardımcıları Rahmi Şengül ve Serkan Cerrahoğlu, kabul heyeti ile BH Huzur İnşaat ortakları Hüseyin Haldızoğlu ve Beşir Beşiroğlu ile ilgililer geçtiğimiz günlerde teslim programında bir araya gelmişlerdi.





Çok amaçlı olarak kullanılabilecek 3 bin 500 m2’lik alan üzerinde yapılan kapalı pazaryerinde ayrıca, fitness salonları, mescit, zabıta noktası, normal ve engelli tuvaletleri, çok amaçlı spor salonunun da bulunduğu 350 m2’lik bir sosyal tesis de yer alıyor,


Altyapısı, ses, ışık ve güvenlik sistemleri ile Sakarya’nın en modern kapalı pazaryeri olan tesis ile ilgili Erenler Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısında açıklamalarda bıulunan Erenler Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Şengül, ‘Daha temiz, daha güvenli ve esnafımızın daha rahat hizmet edeceği Kapalı Pazar Yerimizin resmen kurulabilmesi adına bu karar önem arz etmekteydi. Böylelikle Kapalı Pazar Yerimizin faaliyete geçmesinde herhangi bir kanuni engel kalmamış oldu. Prosedürleri tamamladık. Amacımız Ocak ayı içerisinde Kapalı Pazaryerini haftada 2 gün olmak üzere, sebze pazarı olarak faaliyete geçirmek.’ dedi.

Erenler Belediyesi Aralık Ayı Meclis toplantısında 2. Madde olan Kapalı Pazar Yerinin kurulması amacıyla Pazaryeri Kuruluş Komisyon Raporu meclis tarafından onaylandı. Böylelikle Pazartesi ve Çarşamba Pazarı’nın sebze kısımlarının Kapalı Pazar Alanına taşınması için kanunen bir engel kalmamış oldu.





bottom of page