top of page

Erenler Belediyesin’den kritik hamle

Erenler Belediyesi daha önce 2.Etap kentsel dönüşüm olarak yapılan ancak yıllardan bu yana bölgede gerekli canlılık yaşanmadığı için satılamayan konutlar ile ilgili önemli bir adım attı.

Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç’ın girişimleri ile Erenler‘e yapılacak olan Ağız diş hastanesi toplu konutların olduğu alana yapılacak ve bölgede bu sayede bir canlılık yaşanacak.


Öte yandan Belediye SGK’ya olan borçları içinde. bu konutlardan 16 tanesini SGK’ya vererek bu borçtan kurtulacak.


Erenler Belediyesi Şubat ayı meclisinde bir süreden beri bu proje ile ilgili çözüm üreten Başkan Yardımcısı Rahni Şengül konuştu.


Belediye Başkan Yardımcısı, Meclis Üyesi Rahmi Şengül, 'SGK Prim Borçlarına Karşılık Taşınmaz Teklifi' maddesi ile 2004 yılı öncesinde Erenler Belediyesinin ve belediyeye bağlı olan ERYAP şirketinin Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borcuna karşılık Erenler Belediyesine ait Kentsel Dönüşüm 2. Etap konutlarından kuruma 16 daire vereceklerini ifade etti.


‘ALANI CANLANDIRIYORUZ’


Şengül, "Bu borca karşılık talepleri doğrultusunda kendileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda 

Erenler Belediyemize ait Kentsel Dönüşüm 2. Etap konutlarından kuruma 16 daireyi vereceğiz. Bu alana yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Hastenesi ile bölgenin hareket kazancağına ve hak ettiği değere bir adım daha yaklaşacağına inanıyoruz" dedi.


DESTEK VERDİLER

Madde ile ilgili söz alan AK Parti Meclisi Üyesi Recep Eroğlu, "Gerçekten çok yerinde bir adım, hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullanırken, Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Mehmet Ocak ise, "Öncelikle bende bu adımdan dolayı grubumuz adına emeği geçenleri tebrik ediyorum. Sizin de ifade ettiğiniz o algının bu hamle ile yıkılacağını savunuyorum. Hayırlı olsun" dedi. Madde devamında oy birliği ile kabul edildi.





bottom of page