top of page

Ekşi ; ''12 milyon 81 bin liralık ödeme yaptık

Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi ve yönetimi basınla bir araya geldi. Ekşi, Rüstemler Tesislerinde düzenlenen toplantıda kulübün mali tablosunu açıkladı.



Ekşi; “İlk etapta dış transfer ve hocayla anlaşarak takımı oluşturduk. Bir hafta içerisinde takımı kampa gönderdik. Kulüp lisansındaki eksikleri tamamlamak, ödemeleri yapmak için işlere giriştik. Sakaryaspor için elimizden gelenin en fazlasını yapacağız.” dedi.


“TOPLAM BORÇ 11 MİLYON 659 BİN LİRA”


Kulübün toplam borcunu ve futbolculara olan borçlarını açıklayan başkan Ekşi; “11 milyon 659 bin 43 liralık borç var. Personele olan borcumuz 144 bin 631 lira. Bizden önce işten ayrılan personellerin 204 bin 339 lira borcumuz var. Eski futbolcu borçları: Geçtiğimiz dönem toplam 3 milyon 650 bin lira borç var. Bu normalde 4 milyondan fazlaydı. Bunun içinden TFF'de dosya olanları ayırdık. Bunun şu anda 1 milyon 979 bin lirasını ödedik. Bu geçen dönemden ödediğimiz para. Eski dönemden aldığımız 7 futbolcunun parasını ödedik.


“ESKİ FUTBOLCULARA OLAN BORÇ 1 MİLYON 671 BİN LİRA”


Eski futbolculara 1 milyon 671 bin 860 lira borcumuz var. Bu geçen dönemden oynayan, ayrılanların tamamının alacağı. Vergi taksitlerine geliyorum. Sakaryaspor geçen sene transferi açtı. Ne yapılandırılmamış ne de TFF'ya hiç borç yoktu. Pandemiden dolayı. Vergi Dairesine 8 milyon 776 bin lira yapılandırılmış borçtur bu. 1 milyon 567 bin lira borçtan 8 aydan beri ödenmeye taksitler var.” ifadelerini kullandı.


“TOPLAMI 3 MİLYON 67 BİN 862 LİRA”


TFF, 'transfer için 'Vergi ve SGK'dan borcu yoktur' kağıdı istedi. 600 bin lira ödemek kaydıyla 1 milyonu yapılandırma yapılabileceğini söyledi. Ali İhsan Yavuz devreye girdi. 600 bin lirayı ödemek kaydıyla 1 milyon lirayı yapılandırdık. Sonra SGK'ya geçtik. 8 ay geçtiği için yapılandırma bozulacaktı. 155 bin 560 lira para yatırdık. Biz sadece SGK taksitini ödedik ve bu şekilde bıraktık. SGK'dan da yapılandırma onayı aldık. Geçtik TFF'ye. Önceki dönemden transfere engel olan 2 milyon 549 bin 831 lira futbolcu borçları. Ferhat Yazgan var. En büyük rakam 1 milyon 180 bin lira Ferhat Yazgan'ın. Bu dört seneden beri gelen bir problemdi. İsmail Gürses'in 4 yıllık sözleşme yaptığı arkadaştı. Gitti asgari ücretle oynadı ve parayı bizden istedi. Geçen seneden anlaşılmayan oyuncular vardı. 2 milyon 549 bin lira ve Bursa'da 518 bin lirayı da ödedik. Toplamı 3 milyon 67 bin 862 lira.


“12 MİLYON 81 BİN LİRALIK ÖDEME YAPTIK”


Piyasa borcuna geçiyorum. İsmail Gürses'in döneminden gelen 1 milyon 575 bin lira borç var. Bunlarda hacizlik olanlar da var. Avukatlar Sakaryaspor'un tüm borçlarını çıkarıyor. Sakaryaspor'un tüm mali durumunu inceliyoruz. Bizim biliyorsunuz Dükkan 54'ümüz vardı. Dükkan 54 iki yıllık ihaleye verildi. Hiçbir gelirimiz yok. Bütün formaları, armalı ürünleri Dükkan 54 satıyor. Biz Sakaryaspor armalı kalem dahi satamıyoruz. Forma dahi satamıyoruz. Seyirci gelirimiz de yok. Kantimizde bu sene verilmiş. Seyirci olmayınca kantinci de mağdur oldu. Yönetimler gelip geçicidir ama Sakaryaspor her zaman var. Kendi dönemlerindeki ürünleri devretmekle sorumludur. Bunun bilinmesini istiyorum. Sakaryaspor'da yönetimler kendi dönemlerini devretmekle sorumludur demek istiyorum. Bunun bilinmesini istiyorum. Göreve geldiğimizden beri toplam 12 milyon 81 bin liralık ödeme yaptık



bottom of page