top of page

"drone filosu" uyaracak!

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünün Arifiye'de yeni dizayn ettiği atış poligonu, ulusal ve yerel basın temsilcilerine tanıtıldı.

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya da, Sakarya'daki asayiş konuları ve emniyetin çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Basın açıklaması esnasında yeni projelerinin Türkiye uygulaması olabileceği hakkında konuşan Emniyet Müdürü Fatih Kaya, “Biz teknoloji hizmetlerini de kullanmayı ilke ediniyoruz. Bir kaç proje geliştiriyoruz. İnşallah bu projelerin başarılarını alanlarda da kanıtlarsak Türkiye uygulaması da olabilir diye düşünüyoruz. Bir tanesi insansız kontrol noktası, bir diğeri de drone filosu. Bu drone filosunu her ilçeye birer tane drone olacak şekilde kampanya başlattık” sözlerini dile getirdi.


Sözlerine devam eden Fatih Kaya her ilçede birer tane drone olacağını vurgulayarak, “Her ilçe birer tane drone aldığı taktirde 20 tane dronumuz oluyor. Bu dronlarda ışık sistemi ses sistemi alarm sistemi olacak. Çakar ışıkları ve sirenleri çalışacak. Aynı zamanda da sesli komut iletecek. Kontrolsüz konvoylar var. Düğün konvoyu, asker konvoyu gibi... Dronlarla bunları ikaz edip tespit edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Özellikle yaz aylarından itibaren Sakarya'nın dört bir yanından gelen kontrolden çıkmış konvoy görüntüleri gündem oluyordu...




bottom of page