top of page

Deva'dan Şehir Hastanelerine Eleştiri

Demokrasi ve Atılım Partisi Sağlık Politikaları Başkanı Aysun Hatipoğlu ve Merkez Disiplin Kurulu üyesi Hüseyin Kaderoğlu, Sakarya’ya geldi. İl Teşkilatının çalışmaları hakkında bilgi alan genel merkez yöneticileri, basın mensuplarıyla da bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

TEŞKİLATLANMA TAM GAZ

Basın toplantısının başında konuşan DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, teşkilatlanma çalışmalarında mahalle temsilcileri ve sandık görevlilerini belirleme aşamasına geldiklerini söyledi. Erdoğan, genel merkezin belirlediği eylem planlarını takip ettiklerini ve bunları halka aktarmak için her ay genel merkezden yöneticileri Sakarya’ya davet ettiklerini söyledi. Demokrasi ve Atılım Partisi Sağlık Politikaları Başkanı Aysun Hatipoğlu da AK Parti hükümetinin sağlık politikalarında yaptığı yanlışları ve kendilerinin çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.


ŞEHİR HASTANELERİ İÇİN SERT ELEŞTİRİ!

Aysun Hatipoğlu, Sakarya’da da 1000 yataklı olacak şekilde inşaat çalışmaları başlayan şehir hastaneleriyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Hatipoğlu, çeşitli şehirlerde faaliyete geçen şehir hastanelerinin görüntü olarak güzel olduklarını ancak işleyişleri ve verimlilik açısından yetersiz durumda olduklarını söyledi. Hatipoğlu, “ Türkiye’deki şehir hastaneleri yapılan illerdeki yatak sayılarında ve hekim sayılarında büyük bir artış yok. Mevcut yönetimin bakış açısına göre, sağlık sektörü bir inşaat projesi diyebiliriz. Şehir hastanelerine çok büyük kaynaklar ayrıldı. Bu kaynaklar hem hekimlerin hem de sağlık çalışanlarının özlük hakları iyileştirilebilirdi ve sağlık alanında verimlilik artabilirdi. Ama devlet bu kaynakları işin otelcilik tarafına yapmayı tercih etti. Dışarıdan bakıldığında kocaman binalar ama insanlar içeride doğru düzgün servis alamadıkları için hastanelerden üzgün ayrılıyorlar. Biz şehir hastanelerinin yeniden yapılandırılması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.



bottom of page