top of page

Deva'dan,'' Karasu Demiryolu çıkışı ''

Deva Partisi Sakarya Teşkilatı, İl Başkanı Mehmet Erdoğan başkanlığında online basın toplantısı gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Erdoğan, DEVA Partisi'nin Sakarya'da çok kısa ürede büyük bir oluşum içine girdiğini hatırlatarak; “Sadece bir kaç ilçemiz kaldı. Bu ilçelerde de yaptım oldu demek yerine seçici davranıyor ve hata yapmadan bize en uygun isimleri belirlemeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


TEPKİ GÖSTERDİ

Karasu Demiryolu, Ada Treni konularına da değinen başkan Erdoğan, özellikle Karasu Demiryolu projesinde Sayıştay raporlarında yer alan ve alenen ortaya çıkartılan bir yolsuzluğun cevapsız kalmasına tepki gösterdi. Erdoğan; “10 yıl önce başlatılan ve 700 gün gibi bir sürede bitirileceği açıklanan Karasu Demiryolu için aradan geçen sürede sadece 20 kilometrelik bir alan için zemin düzenlemesi yapılmış. Karasu girişine de bir köprü ayağı dikilmiş bu ayakta Karasu Belediyesi tarafından daha sonra yıkılmış. Bununla birlikte toplamda 320 milyon TL'ye ihale edilen proje için ortada bir kilometre bile tren yolu yokken tam 825 milyon ödeme yapılmış. Tabi ihaleyi alan firmanın AK Parti'ye yakın olduğunu söylemek bile istemiyorum" dedi.


“BİR AN ÖNCE CEVAP VERMELİ”

Erdoğan; Karasu Demiryolu projesinin Sakarya için büyük bir ihtiyaç olduğunu söylediği konuşmasında “Bu proje için devletin denetleme mekanizması Sayıştay rapor hazırlamış. Birçok tespit barındırıyor. Bu iddialara AK Parti'den bir an önce cevap verilmeli" dedi.



bottom of page