top of page

Dünya'nın neresinde 750 metrelik tramvay var! Elinizi vicdanınıza koyun.

Her hafta olduğu gibi bu haftada gündemi değerlendiren gazeteciler Raif Ugan ve Safa Polat;yıkımına karar verilen okulların son durumunu , teleferik projesini ,tramvay kararının gerekliliğini ve daha bir çok konuyu konuştular .


Konuşmasına basın toplantısından başlayan Polat "Ben de o gün ordaydım . Öncelikle her zaman tarzım olduğu üzere farklı bakıyorum .Ali İhsan Yavuz burada yerden göğe kadar haklı . Neden haklı ? Çünkü CHP burda bir siyaset değiştiriyor. Bi kere ben bir siyasi partinin herhangi bir konuda siyaset değiştirmesini asla eleştirmem. Bütün siyasi partiler yapıyor.Ama; okullar sanki yıkılacaktı,yıkılacak kadar kötüydü ve Elazığ Depremi olunca apar topar bir şekilde okullar hemen boşaltıldı.Sanki mevcut siyasi iktidarın deprem güvenliği olmayan okullarda bizim çocuklarımızı okutuyor algısı oluşturması çok riskli ve tehlikeli birşey." şeklinde konuştu .



Polat konuşmasının dervamında" Ali İhsan Bey dedi ki ; " Bu böyle birşey değil. Yeni çıkan deprem yönetmeliğine göre gerekli kriterleri karşılamadığı için bu okulları boşaltıyoruz." CHP bizi bu binalar konusunda yanlış yönlendirdi.Ben de kendime kızıyorum , normalde araştırmalarımı yaparım ama öyle olmadı. CHP 'nin manipülasyon yapmasına izin verdik."


Safa POLAT " O gün ki toplantı bir basın toplantısı değil;bir siyasi partinin kendi partisinin teşkilat buluşması.O güne kadar partide görev yapmış çok önemli isimleri alıp bir gövde gösterisi şeklinde gerçekleştiriyor.Partilerde ancak belli bir siyasi güce eriştiğin zaman bu toplantıları gerçekleştirebilirsiniz Benim kişisel görüşüm Ali İhsan Yavuz, Bakanlık yürüyüşü başlatttı.


Son olarak sözlerine şunları ekleyerek konuşmasını bitiren Polat Sakarya 'nın daha ciddi sorunları olduğunu da belirtti ." Ekrem YÜCE ,herhangi bir şeyi yapacağız dedikten sonra sürekli bu fikirde değişiklik oluyor.Yeni Camiden Çark Caddesinin başına kadar yapılması planlanan tramvay olabilir mi ya ? Dünya'nın neresinde 750 metrelik tramvay var! Elinizi vicdanınıza koyun."dedi.


Gazeteci Raif Ugan ise Sapanca'da yapımı süren Teleferik Projesinde CHP Milletvekili Engin Özkoç'un Sapanca'da binlerce ağacın kesileceği iddalarının inandırıcı olmadığını Özkoç'un bu söylemleri güçlü kanıtlarla ispat etmesi gerektiğini söyledi.

Ugan,FOX TV'den Fatih Portak'ın önceki gün haber programında Yavuz'un sözlerini yeniden gündeme getirdiğini ifade ederek, ''Fatih Portakal gibi yılların gazetecisinin böyle bir videoyu baştan sona seyredipde Yavuz'un bu sözleri hangi amaçla söylediğini anlamamasının mümkün değil.''dedi.










bottom of page