top of page

Cumhur Genç ; ‘’Ekrem Yüce gibi bir Başkan var ‘’

SATSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı’na katılan Başkan Cumhur Genç, Sakaryaspor'un geleceği konusunda önemli açıklamalar yaparak bu konuda destek istedi.

Başkan Cumhur Genç, SATSO’da önemli açıklamalar yaptı. Genç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Sakaryaspor yaklaşık yıllık 15 milyon bir bütçesi olan kulüp. Bunun yaklaşık 12 milyonu futbol takımı, 3 milyonu ise tesis giderleri. Sakaryaspor’un tribün hasılatı hariç hiçbir geliri yok. Geçen sezon takım iyi giderken yaklaşık 3 Milyon tribün geliri yapmıştık. 20 hafta liderdik. Bu sene daha takım yeni yeni toparlıyor. Bu hafta en kalabalık seyircili maçımızı oynadık.”  ŞEHRİN SIRTINDA YÜK

“Sakaryaspor bu şehrin sırtında yük. Neden yük? Yıllık 15 milyonluk bütçe. Ekrem Yüce gibi bir başkan var. Sakaryaspor’u seviyor. Sezon başından bu yana 10 Milyonluk bir kaynak ayırdı. Yarın başka bir belediye başkanı geldiği zaman haklı olarak derse, bu şehrin Sakaryaspor’dan daha önemli sorunları var. Bunlarla ilgilermem lazım dediği an da Sakaryaspor kapanma noktasına gelir. Ekrem Yüce’ye verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Sakaryaspor’u isteyen kulüp halinden çıkarmamız lazım. Çünkü bu şehirde para veren insanlar belli. İstiyoruz, hep aynı insanların kapısına gidiyoruz. Halit Evin veriyor, Cem Gün veriyor. Dönüyoruz yine aynı insalardan istiyoruz”

KALICI GELİR ŞART

“Otoparklar var. SASKİ’den sayaç okuma işi var. Bu kulübün kalıcı geliri olduğu takider aylık 500 bin TL civarında yıllık 6 milyon gibi bir gelir elde etmiş olur. Maç hasılatı, loca satış, reklam anlaşmaları da olduğu zaman 10 Milyon bir gelir elde edilir. Gelen yönetimlerde bütçe yaparsa bu kulüp kimseden bir şey istemeden kendi ayakları üzerinde durur. Sakaryaspor için bunu yapabiliriz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nden gerekli desteği alacağımızı düşünüyorum. Şimdiye kadar fazlasıyla aldık. Bunu yapacaksa Ekrem başkanım yapar bu şehirde. Sakaryaspor’u hep beraber hak ettiği yerlere getirmek istiyorsak bunu yapmamız lazım.”

2 MİLYONA İHTİYAÇ VAR

“Kulübe gelir sağlamak için bir forma kampanyası yaptık. 54’ncü yıla özel 1965 tane sayılı olarak satışa sunduk. Şu an 1100 tanesini sattık. Satılmamış 850’ye yakın forma var. Eğer bunları satarsak en azından sezon sonuna kadar bize gerekli olan 2 milyon gibi bir kaynak var. Bu kulüp maç kazanıyor. Bu hafta Bandırma’yı yendik. 134 bin lira prim vermemiz lazım. Herkes protokolde seviniyor. Biz aşağıya oturuyoruz. Galip geldik diye pazartesi prim var. Ama bu şehir bunun altından çok rahat kalkar diye düşünüyorum



bottom of page