top of page

Cem Gün,''OSB’lerin de plansız programsız yapılmasından yana değiliz. ''

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün, SATSO Meclis toplantısında OSB'ler hakkında açıklamada bulundu. Gün,şu ifadeleri kullandı.

Hepimizin bildiği gibi ilimizin yatırıma uygun arazileri her geçen gün azalıyor ve bu durum dinamik dünyada rekabet gücümüzü azaltıyor. Sakarya’nın hakettiği yerde olabilmesi için planlı bir sanayileşme politikası ile şehrimizin yüzölçümünün yüzde 3’ünün sanayide kullanılmasına yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Az önce de belirttiğim gibi planlı sanayileşme ve bunun için gerekli hazırlıkları yapmak amacıyla başladığımız yeni bir çalışmamız hakkında sizlere bilgi vermek isterim.


Endüstri master planı hazırlıyoruz. Kasım ayında bu çalışmamıza yönelik çalışmalara başladık. Biz OSB’lerle düzenli sanayileşme ve kentleşmeden yanayız, ancak OSB’lerin de plansız programsız yapılmasından yana değiliz. Ve bundan sonraki süreçte OSB’ler ve gelecek yatırımlar için ivedilikle çalışmalara başlamamız ve şehrimizi hazır hale getirmemiz gerekmektedir.


Bu kapsamda, istihdamdan, alt yapıya, arıtmadan enerji ihtiyacının karşılanmasına, sosyal yaşamdan konut ihtiyacına ve eğitime kadar pek çok konu başlığı bu çalışmanın ana gündem maddesini oluşturacaktır. Bu doğrultuda kurduğumuz ve kurmayı planladığımız OSB’ler hakkında istişare yapmak amacıyla Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Aydın, OSBÜK Temsilcisi Günay Güneş ve 13 OSB temsilcisinin katılımıyla odamızda bir masterplan toplantısı gerçekleştirdik.


Toplantıda OSB’lerimizin en önemli konu başlıkları ve çözüm önerileri üzerine değerlendirmelerde bulunduk. Bu bilgiler ışığında ve yapılacak daha detaylı çalışmalar ile yol haritamızı çıkarıp eylem planlarımızı hazırlayacağız.



bottom of page