top of page

Burak Erken, ''Mesele makam mevki değil Dava ''

Güncelleme tarihi: 22 Kas 2019


AK Partide yaklaşan İlçe Kongreleri öncesi, belki de yeri en garanti olan İlçelerden AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, ile Sakarya'dan Taraf olarak kongre sürecini konuştuk.

Burak Erken, AK Partide uzun yıllardan bu yana görev yapan bir isim. Milli Görüş tabanlı siyasi hayatı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan bağlılığı ve sevgisi onu AK Parti hareketi içine sokmuş


AK Partide Gençlik Kollarında Parti bayraklarını asmakla başlayan süreç ,onu yıllar içinde AK Parti Serdivan İlçe Başkanlığına kadar getirmiş. Biz sorduk, Erken cevapladı.




'' En çok dikkatimi çeken, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile diyaloğunuz. Örnek bir uyumunuz var.


Burak Erken :Yusuf Başkanımız ile yıllardan bu yana birlikte siyaset yapıyoruz. Açıkçası bir abi kardeş ilişkimiz var. En önemlisi Yusuf Başkan,teşkilatcılıktan gelen bir isim. Ondan öğreneceğimiz çok şey var. Bir yanda Teşkilat tecrübeleri, diğer yanda Belediye Başkanlığı tecrübeleri. Sonuçta aynı davaya hizmet ediyoruz. Aynı İlçe'de yaşıyoruz. Serdivan bizim yaşadığımız ilçe. Siyasetin halka hizmet etmek kısmındayız.''





'' AK Parti de kongre süreci başladı.Dolayısıyla, Serdivan'da da bir kongre süreci var. Neler diyeceksiniz bu konuda.Yeniden aday gösterilmeme gibi bir endişeniz var mı ?''


Burak Erken :: Hiç öyle bir endişem yok. Endişem yok derken, konu aday gösterilip gösterilmeme cevabı anlamında değil. Parti büyüklerimiz bizi Serdivan İlçe Başkanı olarak görevlendirdi. Yani, görev verildiği zaman iyi, görev verilmediği zaman kötü. Bizim siyaset anlayışımızda bu yok.

Ben bugün AK Parti Serdivan İlçe Başkanıyım, Cumhurbaşkanımız için Genel Başkanımız için davamız için çalışıyorum.


Yarın, ''Burak Erken, sana teşekkür ederiz, adayımız sen değilsin derlerse, yine partimiz için çalışmaya devam edeceğiz.


Çünkü biz bu işe hep bir dava gözü ile baktık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yürekten bağlıyız.




Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çok önemli bir lider olduğu tartışmasız.Aynı zamanda güçlü siyasi kimliği ile ciddi anlam da halkın teveccühünün olduğu da tartışmasız. Ancak bu güçlü karaktere AK Partili dava arkadaşlarının da destek vermesi, önemli. Siz AK Parti İlçe Başkanı olduğunuz için bunu soruyorum. Bu bağlamda ne diyeceksiniz.


Burak Erken : Bizim liderimiz her zaman olduğu gibi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Allah bize ömür verdiği sürece onunla birlikte yürüyeceğiz. AK Parti bugüne dek başkalarının yapılamaz dediği birçok büyük icraatı gerçekleştirdi. Hayalleri gerçek yaptı. Ülkemizin çehresini değiştirdi. Benim AK Partide siyasete bakışım şöyle, Cumhurbaşkanımızın yükünü nasıl alırız. Tek parametre bu. Bakın, 24 saat Ülkesi için çalışan bir liderden bahsediyoruz. Bazı şeyler söylemde kolay, ama eylem de zor.


En basit bir örnek vereyim. Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde ABD ziyareti gerçekleştirdi. Başta Trump olmak üzere, son derece kritik görüşmeler gerçekleştirdi. Sonra onca yorgunluğun üzerine Uçak hava-limanına iner inmez direk Türk Milli Futbol takımımızın İzlan'da maçını izlemeye gitti. Bu kadar ülkesine milletine bağlı, enerjisini millet için harcayan bir isim..Ben kendime bunu siyasete hizmet açısından örnek alıyorum. Cumhurbaşkanımız bu kadar insanüstü çaba gösterirken, bende Cumhurbaşkanımızın, partimizin yükünü almak için kendi üstüme düşen sorumlulukları yerine getiriyorum. Giitğimiz her yerde Cumhurbaşkanımızıi, AK Partiyi, davamızı anlatıyoruz.





bottom of page