top of page

Bu adam SAÜ'ye yakışmıyor'


Deva Partisi Serdivan İlçe Başkanı Sinan Karabaş, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na 'Üniversiteler fuhuş evine döndü' şeklindeki açıklamasına tepki göstererek, üniversite yönetiminin yaptırım uygulamasını istedi


Demokrasi ve Atılım Partisi Serdivan İlçe Başkanı Sinan Karabaş Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu Akit TV'de katıldığı tv programında 'Üniversiteler fuhuş evine döndü. Gelin Sakarya'ya Serdivan'a bakın, tek tek apartları gezdireyim” şeklindeki açıklamasına tepki göstererek, üniversite yönetiminin yaptırım uygulamasını istedi.


Sofuoğlu'nun bu açıklamasıyla Sakarya Üniversitesi'ni, üniversite öğrencilerini, Serdivan'ı töhmet altında bıraktığını belirten DEVA Serdivan İlçe Başkanı Sinan Karabaş “ Benim kentimin üniversitesinde böyle bir hoca bulunması beni rahatsız ediyor. Sakarya Üniversitesi yönetimi, üniversiteyi, üniversite öğrencilerini töhmet altında bırakan, SAÜ'ye yakışmayan bu hocayla ilgili yaptırım uygulamalı” şeklinde konuştu.



Karabaş, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun Serdivan'ı da karaladığı öne sürerek “Serdivan'ı karalayan ifadeleri kabul edemeyiz. Apartlarda kalan bu şehre emanet gelmiş çocuklar. Sen onlara bu yaftayı yapıştıramazsın. Serdivan Belediye Başkanı'ndan bu şahısla ilgili acilen dava açmasını bekliyoruz. Kimse Serdivan'ı, Serdivan'da okuyan, kalan, yaşamının en güzel günlerini burada geçiren çocuklarımızı bu şekilde karalayamaz” dedi.



bottom of page