top of page

''Ben Valilik Özel Kalemi ,Vali Yardımcısına bağlıyorum..''

Dolandırıcılık yöntemlerinde sınır tanımayan şebekeler, vatandaşları türlü türlü bahanelerle kandırarak, çeşitli kampanyaları gerekçe göstererek yardım adı altında para topluyor ve insani duyguları istismar ediyor..


Şahıslar avlarına düşürdükleri kişileri önceden tespit ederek, kimi zaman Valilik kimi zaman Belediyelerin üst düzey bürokratı olarak tanıtıp hesaplarına yüklü miktarda parayı havale ettiriyorlar.


Bunun son örneği geçtiğimiz günlerde şehrimizde yaşandı. Bir oto galeri sahibini Valilik Özel Kalemin' den aradığını söyleyen kişi, telefona hayali Vali yardımcısını bağladı. Oldukça profesyonelce konuşan şebeke elemanları karşısında Vali Yardımcısı olduğunu sanan, galeri sahibinden hasta lösemi hastası bir bebeğimize yardım topluyoruz yalanı ile yaklaşık 50 bin Tl aldı. Bir bebeğin yaşama tutunması için yardım ettiğini düşünen galeri sahibi daha sonra dolandırıcıların tuzağına düştüğünü anladı.


Galeri sahibinin şikayeti sonrası İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti ve dolandırıcılık çetesi İstanbul'da yakalandı. Galeri sahibinin yolladığı paranın bulunduğu hesapta bloke edildi.

Yetkililer bu konuda vatandaşları uyararak, kendilerini üst düzey bürokrat vs olarak tanıtan kişilere asla itibar edilmemesini söylediler.




bottom of page