top of page

Ben olsam Sapanca’ya 2 Teleferik Yaparım

Güncelleme tarihi: 24 Şub 2020

İnşaat Mühendisleri Odası'nın Olağan Genel Kurulu'nda Divan Başkanlığı yapan Eski Orman Bakanı Ersin Taranoğlu Sapanca Kırkpınar'da yapımı yılan hikayesine dönen, Belediye ve bölge halkının aylardır karşı karşıya geldiği teleferik projesi hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Taranoğlu; "İnsanlık kurulduğundan beri tabiatla insan hep çatışmıştır. Zaten bu dengenin bozulması ve bozulan dengenin oluşması için gayretlerde devam etmiştir. Demokratik bi toplum fikirlerini söyleyecek tabiki. Ben belediye başkanının yerinde olsam bu teleferiği çift yapardım birisini doğu tarafına birisini batı tarafına arasında tren çalıştırırdım elektrikli. Allah herşeyi insanı yarattığı için yarattı. Bütün güzellikleri insanı yarattığı için yarattı. Tavsiye ederim." dedi.


"Ben her sene İsviçre'ye giderim İsviçre Alpleri'nde gezerim. Sırf yürüyüş için giderim. Sırt çantam, gider dağda yatarım. Bütün dünya oraya gelir. Size yemin ediyorum ve bütün mukaddesatım üzerine söylüyorum ki, bizim ülkemizin ormanları oralardan kat kat daha verimli" diyen Eski Orman Bakanı Ersin Taranoğlu sözlerine şöyle devam etti "Soğucak yaylasına ben yayan çıktım. Sapanca'nın tepesine, orada bi tane gözetleme kulesi var. Geçen genel müdürün yanındaydım dedim ki oraya otel yapalım. Böyle güzel yer olur mu ya bi tarafında Hendek'i görüyorsun, bi tarafına dönüyosun bakıyosun İzmit'i görüyorsun. Önünde de Sapanca gölü kabak gibi duruyor. Ekonomi nasıl büyücek biz nasıl zengin olacağız. Para harcayarak, parayı bankaya yatırırsanız bankalar ve bankerler zengin olur. Ekonominin içine koyarsanız para harcarsanız, harcadığınız paradan bütün insanlar istifade eder. Bu nedenle buralara yatırım yapmak şart " dedi.


Türkiye genelinde ormanların azaldığına yönelik bir korkununda söz konusu olduğuna değinen Eski Orman Bakanı Ersin Taranoğlu; " Orman bakanlığı ormanlar azalmıyo çoğalıyor, büyüyor onu söyleyeyim. Çünkü tabiat o kadar güzel ki, bizim bu coğrafyamız için bugün belki bazı ağaçlar kesiliyo, ben size cevap vermek için söylemiyorum demokratik toplumlarda insanlar eylem yapcak, tepkilerini koycak ama Sapanca coğrafyası dediğin coğrafyada bugün ilk belki yapılırken bazı şeyler görücez ama 5 sene sonra karşıdan bakıcaz ki hiç bir şey görünmeyecek, ama o oluncaya kadar buna tepki koyanlar olucak. Benim aklım diyo ki bitane Sapanca'nın doğu tarafına bi tane de batı tarafına ortadan da treni çalıştırıp oteller yapmak. Dünya oraya gelir." dedi.






bottom of page