top of page

Belediyenin Teleferik İhalesini iptal etmesi çok zor

Sakaryadantaraf Youtube kanalında her Pazartesi canlı yayınlanan "Gündem" programında Gazeteciler Raif Ugan ve Safa Polat gündeme ilişkin önemli konuları masaya yatırdı. Programda, Sapanca Teleferik Projesi, AK Parti Milletvekillerinin toplantısı, Tramvay Projesi, Hafif Raylı Sistem ve Vergi İadesi konusu gündeme geldi.

Programın başında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile teleferik konusunu görüştüğünü söyleyen Raif Ugan, Yavuz'un kendisine aktardığı bilgileri dile getirdi. Ugan, "Ali İhsan Bey geçtiğimiz günlerde Kırkpınar'da vatandaşlarla ve ardından teleferik projesinin sahipleri ile görüştü. Kendisi, 'Öncelikle teleferik konusuna sanal tepki verenler olabilir ama ben o çadıra gidince orada sanal değil gerçek bir tepki gördüm. İnsanları dinledim ve samimi gördüm. Biz halkın istemediği projenin içinde olmayız ama kanun ve hukuk ne derse o olur' ifadelerini kullandı. Şunu çok net olarak söyledi, orada vatandaşların duygularını anladığını söyledi. Ben kendi görüşümü söyleyeyim. Bir ihaleyi iptal nasıl ederseniz? Yer teslimi almadan önce ihaleyi iptal edebilirsin. Ama, bir ihale yapıldıktan ve yer teslimi yapıldıktan sonra bu ihaleyi iptal etmek çok gerekçeli kararları getirir. Kafanıza göre ben iptal ettim diyemezsiniz. Karşı tarafa tazminat hakkı doğuyor.Sonrasın da da kamu zararı süreçleri var." dedi.


Safa Polat ise, "Teleferik konusu hassas. Konuşmalarımın başında bu projeye karşı gelen insanların haklılıklarını bir kenara koyalım.Bir bölgede yaşayan insan kendi doğası ve evi ile ilgili tasarruflara direnmeye sonuna kadar hakkı var. Ama şu da var bu proje yeni değil. Neden herşey tıkanmadan bu tepki yoktu. Şu anda siyasilerin yapacağı bir şey yok. Türkiye bir hukuk devleti. Yasalar çerçevesinde orada yapılacak bir şey yok. Ali İhsan Yavuz ve Ekrem Yüce'nin elinde sihirli değnek yok. Ama orada vatandaşlar teleferiğe karşı değil. Teleferik istasyonunun kurulacağı yerine karşılar. Siyasiler, 'neden bu konuya girmediniz' eleştirisi almamak için konuya giriyorlar. Yer teslimi yapılmış, ihale yapılmış. Bu proje iptal edilirse belediye bu projenin altından kalkamaz.





bottom of page