top of page

Başkan Cevat Ekşi ve beklentiler

İşi zor..


Dikkat ediyorum ; hakkında çıkan her habere mutlaka olumsuz bir yorum geliyor.


Her yorum altında da istifa


Üstünde ki baskı kolay değil..


Cevat Ekşi ;Sakaryaspor Başkanı..


Tamda ; Yeni Teknik Direktör ; İsmail Ertekin ile anlaştıktan sonra konuşuyoruz.Neden İsmail Ertekin?

Şehri takını bilen bir hoca diyor ve anlatıyor..


’’ İsmail Hoca; bizim de şehrinde yakından tanıdığı bir isim. En önemlisi de ligi tanıyor. Açıkçası ; kimse Liglerin bu kadar erken başlayacağını tahmin etmiyordu. Ama TFF Eylül ayını işaret etti. Bizde bu kadar kısa zaman darlığında hızlı ama sağlam adımlarla hareket ediyoruz. Bir taraftan pandemi süreci var ama bir taraftan oyuncu maliyetleri çok artmış. Bizim bir çekirdek kadromuz var. İskelet kadro. o kadroyu koruduk; şimdi hocamız ile birlikte yol haritasını çizeceğiz. Hocamızın istediği bazı oyuncular var. Aslında Pazar günkü kongreden bu yana hızlı yol aldık.Transfer haberlerini duyuyorsunuz birçok oyuncu var devamı gelecek. Kongre akşamından beri yönetimimiz ile var gücümüz ile çalışıyoruz.


Kongre de aday olmanız eleştirildi. Doğrusunu söylemek gerekirse ; diğer aday Uğur Akkuş’a ciddi bir destek vardı..


‘’ Bakın ; bu konuda isimler üzerinde konuşmak istemiyorum aslında. Ama sürece baktığınızda kongreye 3 5 gün kala; önce Sakaryaspor’un yüzde 49 hissesine talip olundu; sonra bu oran yüzde 51 oldu..Sonra aday olmak oldu. Siz sorduğunuz için söylüyorum ; kişiler üzerinden konuşmak için değil. Bende pazar sabahı liste yaptım.’’


Kongre sonrası yaşanan eleştirileri soruyorum ,cevaplıyor.


‘’ Aslında bu eleştirilerin temel noktasına bakmak lazım..Ben anlıyorum ; düşünce Sakaryaspor’un başarılı olması. Buda normal çünkü bir süreden beri hep son anda hedefi kaçıran bir Sakaryaspor var. İsteniyor ki ; artık bu hayal kırıklıkları bitsin. Bende aynı duygu içindeyim..Bende onlar kadar üzüldüm. Bende Bursada’ki final maçından sonra kendime gelemedim.Yani aslında üzüntülerimiz sevinçlerimiz beklentilerimiz aynı..


Sakaryaspor Başkanlığı’ndan istifa ettiğiniz sonra geri dönmeniz eleştiriliyor.


’’Bunu da en iyi siz biliyorsunuz. Bu durum yaşanmadan önce size bunu anlatmıştım. Eşim ile o sıralar bebek bekliyorduk; aynı zamanda bazı sağlık sorunları vardı. Ben bir yıl boyunca aileme yakın olmak zorundaydım.Bursa’daki final öncesinde kararımı vermiştim zaten. Ama o süreçte de Sakaryaspor’a elimden gelen desteği yaptım.Kayıtlara bakılabilir.





bottom of page