top of page

Bakan yeşil ışık yaktı proje masa da

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin seçim öncesi açıkladığı projelerden biri olan (Ahmet Faik Abasıyanık ( AFA ) Kültür Merkezi) İçin önemli bir gelişme yaşandı.2016 yılında yıkılan ve o dönem sonrası bir türlü yeni kültür merkezi için çalışmaların başlatılamadığı proje için başkan Yüce start verdi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu ,İl Başkanı Yunus Tever,başkan Ekrem Yüce, ve bürokratları Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la bir araya geldi.

Burada bakan Ersoy'a AFA Kültür Merkezi ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.1000 ve 450 kişilik iki ayrı Konferans Salonu, 110 araçlık kapalı otoparkı, birçok sergi ve fuaye alanlarının yer aldığı Kültür Merkezi'ni Sakaryalıların hizmetine sunmaya kararlı olan başkan Ekrem Yüce, projenin önemini bakan Ersoy'a iletti.

Bakan Ersoy, projeye olumlu yanaşırken, bakanlık ve büyükşehir bürokratlarının proje üstünde çalışmaları ve bu çalışılmalar sonrası yeniden bir araya gelinmesi kararı alındı.

Atatürk Spor Salonu karşısında yer alan Ahmet Faik Abasıyanık ( AFA ) Kültür Merkezi, 1999 depreminde ağır hasar görmüş, daha sonra deprem güvenliği nedeniyle yıkılmıştı.



bottom of page