top of page

Bakan Yardımcısı Çataklı Sakarya’da

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, ‘İzleme Değerlendirme Sistemi’ Projesi kapsamında Sakarya'ya geldi. Sakarya Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Yardımcısı Çataklı,  Vali Çetin Oktay Kaldırım tarafından valilik girişinde karşılandı.


“81 İLDE İZDES PROJESİ’Nİ BAŞLATTIK”

“İçişleri Bakanlığı olarak kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulması, yönetimde katlımın sağlanması, bürokratik süreç ve işlemlerin azaltılarak, vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışının ortaya konulması temel hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda Sayın Bakanımızın talimatları ile içişleri Bakanlığı’nda İzleme ve Değerlendirme Sistemi Projesi’nin uygulanmasına başlanmıştır. Vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde bakanlığımız taşra birimlerinin hizmet kapasitelerini ölçmek, merkez ve taşra birimleri arasındaki iletişimi geliştirmek, sahadaki görüş ve önerileri doğru şekilde merkeze iletmek ve valiliklerimizdeki iyi uygulama önerileri paylaşmak üzere İZDES ( İzleme Değerlendirme Sistemi) Projesi’ni başlattık. Bu projenin birinci aşamasında 81 ilimizi ziyaret ederek 4 bine yakın personelimizle bir araya geldik. Bu ziyaretler sonucunda sorunlarla ilgili önerilerin hızlıca hayata geçirilmesiyle ilgili talimatlar verilmiştir. Projenin ikinci aşamasının teması ise ‘Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği’ olarak devam etmektedir” dedi.


“79 İLDE ZİYARET PROGRAMLARI GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği kapsamında Bakan Yardımcıları Başkanlığında üst yönetici ve bürokratlardan oluşan heyet ile 79 ilde ziyaret programları gerçekleştirdiklerini dile getiren İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı; “Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Devleti temsil etmek, milletin gönlünü kazanmakla olur’ ifadeleri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı olarak bu valiliklerimizde başlattığımız ‘Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği’ kapsamında, bütün bürokratlarımızla sahaya iniyoruz. Bakan Yardımcıları Başkanlığında bakanlığımız üst yöneticilerinden ve uzmanlarından oluşan heyetlerle 79 ilimizde ziyaret programlarımız gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda bugün ikinci kez Sakarya ilimizde bulunmaktayız. Kalan illerimize en kısa sürede ziyaretler gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.


VATANDAŞ ODAKLI HİZMET SEFERBERLİĞİ

Valiliklerin iletişim ve işbirliği kapasitesini de değerlendirmeyi amaçladıklarını belirten Çataklı; “Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği, öncelikle ‘Dinleme ve Empati’ prensibi üzerine kurgulanmış bir projedir. Bu proje kapsamında bakanlığımızca uygulanan halk toplantıları, il ekonomi toplantıları, muhtar toplantıları ve muhtar bilgi sistemi, trafik güvenliği, uyuşturucuyla mücadele, okul güvenlik koordinatörlüğü, okul servis araçlarının denetlenmesi gibi proje ve uygulamalar hakkında, Ticaret Sanayi Odaları ve Borsaları, Esnaf ve Sanatkar Odaları, Ziraat Odaları, Muhtarlar, Okul Aile Birlikleri ve Sivil Toplum Örgütleri ile bir araya gelmeyi, görüş alışverişine bulunmanın yanında valiliklerimizin iletişim ve işbirliği kapasitesi de değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu projenin amaçlarından bir diğeri de bakanlığımız birimlerinde sunulan emniyet, Asayiş, Trafik, 112 Acil Çağrı, Nüfus, Göç vb. hizmetlerden yararlanan vatandaşlarımızla birebir görüşmek suretiyle hizmet kalitemizi ve vatandaş memnuniyetini ölçmek olarak belirlenmiştir” ifadelerini kullandı.


“DEĞERLENDİRME RAPORU OLACAK”

Bakan Yardımcısı Çataklı son olarak; “Bu çalışmanın çıktısı 81 il valiliğimizin tamamına ait ve somut görüşmelere ziyaretlere dayalı bir değerlendirme raporu olacaktır. Hedefimiz bu raporlar doğrultusunda geçmiş medeniyetimize ve gelecek vizyonumuza uygun merkezi ve yerel düzeyde yönetim politikaları ve stratejileri oluşturmak suretiyle vatandaş memnuniyetini arttırmak ve hizmet kalitesini yükseltmek. İZDES Projesinin ikinci aşaması olan Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliğinin hayırlı olmasını diliyor görüş ve önerileriyle bize yol gösterecek aziz milletimize şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.



bottom of page