top of page

Bakan Varank,'' Benim Makam Aracım Toyota Corolla Hibrit ''

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının 2020 yılı bütçesinin sunumunun ardından milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

Varank,Milletvekili Garo Paylan'ın, "Meclis'e ithal bir arabayla Mercedes ile geldiniz." sözleri üzerine şöyle konuştu:


"Benim makam aracım Toyota Corolla, hibrit bir araç. Türkiye'de örnek olsun diye bakan olarak hibrit araca biniyorum. Gayet de memnunum, hiçbir sıkıntım yok. Yabancı yatırımcıyı bazen üzüyoruz. Toyota, Türkiye'nin en önemli sanayi kuruluşlarından bir tanesi. Bu aracı yerli olarak Sakarya'da üretiyor, 5 milyar dolar senede ihracat yapıyor. 'Bu aracı banttan indirirseniz, ben örnek olmak için kullanırım' dedim, kullanıyorum."


Son 6 Aydır Sakarya'da üretilen Hibrit Corolla'yı kullanıyor


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, son 1 aydır makam aracı olarak Toyota tarafından Sakarya'da üretilen hibrit Corolla'yı kullanıyor. 


Bakan Varank'ın Türkiye'de üretilmesi ve hibrit (hem benzinli hem elektrikli motor) olması nedeniyle uzun zamandır Corolla kullanmak istediği belirtildi.


Varank için aynı araçtan biri İstanbul'da diğeri de Ankara'da kullanması için iki adet alındığı, makam aracı olarak kullanılan kiralık Mercedes'in ise geri gönderildiği kaydedildi. 



bottom of page