top of page

Babacan Sakarya'ya gelecek

Demokrasi ve Atılım Partisi( DEVA)Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Tuna Tan Tesisleri'nde basınla buluştu. Kongre süreçleri hakkında bilgi veren Başkan Erdoğan, “Biz 2 Temmuz tarihinde kurucu il başkanı olarak şahsım ve 4 arkadaşla birlikte DEVA Partisi Sakarya teşkilatlanmasına başladık. Ağustos'ta sizlerle birlikte yönetim kurulumuzu ve ilçe başkanlarımızı size tanıtmıştık .İlçe başkanlarımızı belirlerken çok seçici davranıyoruz. İktidara yürüyen bir parti olarak liyakati öncelememiz gerekiyor. Biz de düzgün ve dürüst insanlarla siyaset yapmak istiyoruz” dedi


Partilerinin İktidar hedefi ile yola çıktığını ve kimseyi ötekileştirmeden siyaset yapacaklarını söyleyen Erdoğan ; '' Bugünkü gelinen noktada herkesin şikayet ettiği nokta ötekileştirme. Bu siyaset dilini değiştirmek için yola çıktık. Çünkü bu dil toplumsal barış için gerekli. 'dedi.



İlk ilçe kongrelerinin cuma günü Serdivan'da yapılacağını dile getiren Erdoğan, “1 Eylül'de aldığımız kararla kongre takvimimizi başlattık. Cuma Serdivan'da, cumartesi Söğütlü, Ferizli ve Karasu'nun, pazar günü ise Arifiye ve Söğütlü ilçe kongrelerimizi yapacağız. 10 Ekimde de Adapazarı ilçemizin kongresini yapacağız. Ekimin 15'inden sonra Hendek'in kongresini yaparak ay sonunda da il kongremizi yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Cuma günü yapılacak kongreyle ilgili bilgi veren Serdivan İlçe Başkanı Sinan Karabaş, “Cuma günü saat 14.00'de Hanedan Tesisleri'nde ilk kongremizi yapacağız. İlçe binamızı belirledik, tefrişatımızı yaptık. Sosyal medya sayfalarımız devreye girdi. Üye çalışmalarına başlamamıza rağmen kişisel medya hesaplarından çok sayıda başvuru aldık. Kongreye MYK üyemiz Candan Karlıtekin ve genel başkan yardımcımız Nihat Ergün katılacak” dedi.


KONGRE SÜRECİ


Cumartesi Ferizli, Söğütlü ve Karasu kongrelerinin yapılacağını duyuran Başkan Erdoğan, “Kongreye iki genel başkan yardımcımız katılacak. Karasu'da Seçim İşlerinden Sorumlu İdris Şahin ile Mustafa Uçak katılacak. Pazar günü Arifiye ve Sapanca kongrelerimiz var. Sapanca kongremize de MYK üyemiz Azim Yaşar bey kongremize iştirak edecekler. 3 gündü 5 genel başkan yardımcımızı Sakarya'da ağırlamış olacağız. İl kongremiz için tasarladığımız tarih var. Genel Başkanımız Ali Babacan, Sakarya'ya gelecek. Yoğun bir kongre trafiği var. İl binamızın yerini tespit etmiştik. İçini döşedik, açılışını Genel Başkan Yardımcımıza yaptıracağız. Cuma gününden itibaren de siyasi faaliyetlerimize başlıyoruz”


GÖREV DAĞILIMI


DEVA Partisinin görev bölümü ise şu şekilde oluştu.


İl Hukuk ve Adalet İşleri Başkanlığına Berat Ad, İl Ekonomi İşleri Başkanlığına Burak Atilla Vatansever, İl Sektörel Gelişmeleri İzleme Başkanlığına Volkan Terzioğlu, İl Dijital Dönüşüm ve Teknoloji İzleme Bakanlığına Murat Durak, İl Eğitim İşleri Başkanlığına Serap Barın, İl Sağlık İşleri Başkanlığına Gökhan Bölükbaşı, İl Sosyal İşler Başkanlığına Cüneyt Demir, İl Kadın Çalışmaları Başkanlığına Aslı Kaymakçı, İl Gençlik Çalışmaları Başkanlığına Süha Dinç, İl Kültür ve Sanat Çalışmaları Başkanlığına Melike Seçgin, İl Yerel Yönetimler ve Şehircilik İşleri Başkanlığına Ahmet Bayrak, İl Doğa Hakları ve Çevre Başkanlığına Burhan Girdap, İl Dış İlişkiler Başkanlığına Engin Yavaş, İl Teşkilat İşleri Başkanlığına Ercan Başnuh, İl Seçim İşleri Başkanlığına Savaş Giyer, İl Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanlığına Cüneyt Hızal, İl Halkla İlişkiler Başkanlığına Ali Berke, İl İnsan Kaynakları ve Parti içi Eğitim Başkanlığına Güvenç Cengiz, İl İdari ve Mali İşler Başkanlığına Rasim Biryan, İl Bilgi ve İletişim Sistemleri Başkanlığına Sinan Egemen Çiftçi ve İl Sekreterliğine Ahmet Kurt getirildi.




bottom of page