top of page

Başkan Yüce; Sakarya Stratejik Plan Hakkında konuştu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SATSO tarafından düzenlenen Sakarya Stratejik Plan Tanıtımı toplantısına katıldı. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde video konferans yöntemi ile gerçekleşen toplantıda Sakarya’da alınacak kararlar konuşuldu. Başkan Yüce, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti.


Şehre değer katmak amacımız

Toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Şehrin geleceğine şekil veren ve şehri geleceğe hazırlayan unsurlar, şehri yöneten üst düzey yöneticilerin, yatırım yapan girişimcilerin, hizmet talep eden vatandaşların ve diğer tüm paydaşların aldığı kararlardır. Sakarya’mızın güzelliklerini koruyarak sahip olduğu ekonomik, sosyal ve çevresel potansiyelini dengeli olarak korumak, geliştirmek, avantaja çevirmek ve şehre değer katmak en önemli önceliğimizdir” dedi.


Bizim işimiz halka hizmet

Açıklamalarına devam eden Başkan Yüce, “Bizim en önemli yöntemimiz ise yerel öncelikler ile ulusal hedefleri bir araya getirmektir. Toplumun günlük hayatını doğrudan kolaylaştıran, sağlık, kültür, eğitim, ulaşım, spor, gençlik, çevre ve gıdaya yönelik hizmetler, belediyecilik faaliyetleri içerisindedir. Aynı zamanda şehrin gelişimini, kalkınmasını, büyümesini sağlayan uzun vadeli kalkınma hedefli faaliyetler de belediyecilik hizmetlerinin içerisinde değerlendirilmektedir. Bizim işimiz halkımıza hizmet. Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir belediyecilik anlayışından geliyoruz. Bizim temel amacımız vatandaşımızın memnuniyetini sağlamaktır. Vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için hemşerilerimizin önceliklerine göre günlük hayatı kolaylaştıracak hizmetleri hayata geçireceğiz” dedi.


Potansiyelimizi yükselteceğiz

Başkan Yüce, “Şehri ve insanımızı ilgilendiren ekonomik, çevresel ve sosyal hayat noktasındaki mevcut potansiyelimizi, gelişime ayak uyduracak şekilde planlayacak ve sürdürülebilir hale getireceğiz. Gelişmeyi, kalkınmayı, büyümeyi sürdürülebilir kılmanın yolu da planlamaktan geçmektedir. Planlamamızı yaparken de iki temel unsuru göz önüne alacağız. Birincisi tabi ki şehrimizin öncelikleri. İkincisi ise merkezi yönetimin planladığı bütüncül kalkınmayı sağlayacak ülke vizyonunu oluşturan hedefleri benimsemek” ifadelerine yer verdi.



bottom of page