top of page

Büyükşehir Meclisinde gergin anlar

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 yılı son dönem toplantısını bugün gerçekleştirdi.Meclise damgasını vuran ise Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile CHP Grup Başkanvekili Şaban Kaludra arasında yaşanan polemikti.


Başkan Yüce Meclis toplantısının başlamasının ardından Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları halkında Meclis üyelerine bilgi verdi.


Konuşmanın ardından Başkan Yüce; gündem dışı söz almak isteyenleri sordu. MHP Büyükşehir Meclis Grup Başkanvekili Erbay Kayatürk İle CHP Büyükşehir Meclis Grup Başkanvekili Şaban Kaludra söz almak istedi.

Bu esnada başkan Yüce ; gündem dışı konuşmaların çok uzaması nedeniyle kendisine şikayetler geldiğini,zamanı efektif kullanma adına konuşmacılara süre kısıtlaması getirilmesini, bu süre içiin 10 dakika verilmesini oylamaya sundu.Yüce’nin bu teklifi Meclis tarafından kabul edildi.


Daha sonra gündem dışı söz alan CHP’li Meclis üyesi Şaban Kaludra; Meclis kürsüsünden yağdığı konuşmada Başkan Yüce’ye dönerek ; ‘’ Sayın başkan bu kürsüde konuşmamızı engellemek istiyorsunuz bizim bu şehre sorumluluğumuz var, hataları yanlışları doğruları söyleyeceğiz; Bunu engellemeyin; mecliste yaptığınız konuşmada çok seslilikten katılımcılıktan bahsediliyordunuz; şimdi bu karar ne; ya olduğunuz gibi görünün yada göründüğünüz gibi olun’’‘dedi.


Kaludra’nın konuşması sonrası ortam gerilirken; Başkan Yüce gündem dışı konuşmaya cevap verdi

.

Şaban Kaludra’nın sözlerini çarpıttığını ifade eden Yücr ; ‘’ Sizin söyledikleriniz ile benim söylediklerim aynı şeyler değil. Konuyu çarpıtıyorsunuz.Ben bana gelen bir isteği oylamaya sundum. Kimsenin Meclis kürsüsünden konuşmasını engellemeye çalıştığım yok. Ne alakası var. Biz sadece zamanı düzgün kullanmak için böyle bir öneri sunduk.Bakın sizde mecliste çıkıp konuşmanızı yaptınız.’’dedi.

Bu konuşmaların ardından Meclis gündem maddelerine geçildi.



bottom of page