top of page

Asgari Ücret 4 BİN 250 TL Oldu

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki toplantılarının sonuncusunu bugün gerçekleştirdi.

Toplantının sona ermesinin ardından konuşan işveren temsilcisi TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, "2022 asgari ücreti belli oldu, hayırlı olsun" derken, Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, "Kamuoyunun beklentisi yakalandı sayılır" açıklamasında bulundu.

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücretin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyeleriyle birlikte gerçekleştiriliyor. İlk sözü alan Vedat Bilgin, şunları kaydetti:

"Bu sürece katkısı olan tüm kurul üyelerini tebrik etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza asgari ücret kararını takdim ettim. Süreç boyunca kendisinin de manevi desteğini hissettik."


İşveren ve işçi taraflarının ardından sözü Erdoğan aldı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:


- Bugün gerçekleştirilen 4. toplantıyla nihai karar aşamasına gelinmiştir. Komisyon asgari ücretin 4 bin TL'nin üzerinde olması gerektiği yönünde görüş bildirmiştir. Öncelikle şunu ifade etmek isityorum; gerek işçi kesimini gerek işveren kesimini temsilen çok farklı bir anlayış içerisinde bu süreci işlettiler.

2022 ASGARİ ÜCRETİ 4 BİN 250 TL OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki yıl asgari ücretin 4 bin 250 TL olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakanlığımız tarafından bana aktarılan görüş çerçevesinde biz de asgari ücreti belirledik. Buna göre 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 TL olarak uygulanacaktır.


- (Muhalefetin eleştirilerine) Sizin geçmişinizde acaba siz TL'nin olduğu bu ülkede dolarla mı çalıştırıyordunuz bu insanları? Bu tür spekülatörlüğe gerek yok. Bizim paramız bellidir, o da Türk lirası'dır. Biz Türk liramızı yedirmeyeceğiz. Şu anda bazı sıkıntılar var, bunları aşacağız.

- Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve fahiş fiyat artışlarına son vermeye de kararlıyız.

- İşveren üzerindeki yükünü azaltacak adımları da ihmal etmedik. Asgari ücretin vergiden muaf tutulması tartışması yaşandı. Yeni asgari ücretle bu özlemi de hayata geçiriyoruz. Asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisini kaldırıyoruz. Bu iki verginin kalkmasıyla, işveren kesimini 450 TL'lik ilave bir yükten de kurtarıyoruz.




bottom of page