top of page

AGD' den Azerbeycan'a Destek

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Ermenistan'ın, Azerbaycan'a yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden siviller için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması düzenledi.


Tarihi Orhan Camii’nde kılınan yatsı namazının ardından Azerbaycan şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik, Ermenistan’ın bugüne kadar yapılan hiçbir anlaşmaya veya müzakereye uymadığını, uymamakla kalmayıp aynı zamanda kanlı zalim eylemlerine devam ettiğini dile getirdi.

Ermenistan’ın diğer emperyalist devletlerin uyguladığı zulümleri hiç aratmayan tutumunun yüzlerce Azerbaycan vatandaşını katledilmesine, bir o kadar masum sivilin evlerinden uzaklaştırılıp vatansız kalmasına sebep olduğunu hatırlatan Çelik:

“30 yıl önce yaşanan acılar hala tazeliğini korumaktadır. 30 yıl boyunca yaşanan acılara sessiz kalan uluslararası toplum, siyonist ve emperyalist güçlerin emellerine alet olmaya devam etmiş ve masum insanların evlerinden uzakta yaşamlarını sürdürmelerine göz yummuştur. Yıllardır Ermenistan’ın saldırgan tutumu karşısında gerekli ve yeterli tepkiyi ortaya koymayan uluslararası toplum, bugün bir kez daha çifte standartlı bir tutum sergilemektedir. Yaklaşık 30 yıldır ihmalkâr bir tutum sürdüren Minsk Üçlüsü de çözüm odaklı davranmaktan çok uzaktadır.


SİVİLLERE SALDIRI

Zalim ve İşgalci Ermenistan, Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerine saldırarak masum Azeri kardeşlerimizi çoluk çocuk demeden şehit etmektedir. Bu hain saldırılar, barış ahlakından uzak olan Ermenistan’ın, savaş ahlakından da yoksun olduğunu göstermektedir.


AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ

Bu saldırılar karşısında Azerbaycan Devleti ve milletinin haklı davasında yanlarında olduğumuzu, Azerbaycan'ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının her platformda destekçisi ve savunucusu olacağımızı bildirmek istiyoruz.


Karabağ Azerbaycan’dır. Azerbaycan, Karabağ’dır. Bölünmez bir bütün olan Azerbaycan topraklarında yaşanan işgalin bir an önce son bulması gerekmektedir.


Tüm dünya ülkelerini, vicdan sahibi tüm insanları ve ülkemizdeki herkesi işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede kardeş Azerbaycan’ın yanında yer almaya davet ediyoruz.


Zalim ve işgalci Ermenistan’ın saldırılarında şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor ve yaşanan acıların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. “ ifadelerini kullandı.


Ellerinde Azerbaycan bayrakları taşıyan grup daha sonra olaysız dağıldı.






bottom of page