top of page

Ali İhsan Yavuz'dan Kenan Sofuoğlu çıkışı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti

Sakarya İl Gençlik Kolları kongresine katıldı. Yavuz, burada yaptığı konuşmada son günlerde yerel medyada AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu hakkında çıkan eleştirilere cevap verdi. Yavuz, Kenan Sofuoğlu'na yerel medyanın acımasızca davrandığını ifade ederek şöyle konuştu.


Kenan Sofuoğlu , o bizim milli sporcumuz. O siyasi yönüyle çok anılmayacak gelecekte 5 kez dünya şampiyonu olmuş hem de en zor onun alanında. Kenan kardeşimize çok acımasızca davranıyor bizim medya. Ben böyle söylediğim için bana da acımasızlık yapacaklar ama ben böyle söylemezsem haksızlık ederim. Bir kardeşimin hakkını müdafaa etmek boynumun borcu olsa gerek. Hatta bir gün kadın kollarımız için çok ağır ithamlarda bulunmuşlardı. Kem sözler sarf etmişlerdi ve ben o gün demiştim ki ben sonuna kadar müdafaa etmezsem karşı koymazsam bulunduğum görev bana haram olsun demiştim. Buradan da aynı şeyi söylüyorum hangi genç kardeşime, hangi teşkilat mensubu kardeşime bir haksızlık yapılırsa elimden geldiği kadar onu müdafaa etmezsem bulunduğum görev bana haram olur. Onun için Kenan’a da dönmek istedim Kenan kardeşime.


Sakarya’nın her sorunuyla ilgilenmektedir.


Neymiş efendim Avatar Atakan’ı Cumhurbaşkanımızla görüştürmüşte, Sakarya’nın ve memleketin meseleleriyle ilgilenmemiş. Hiç ilgilenmiyor da sadece o işlerle ilgileniyor. Ee biz o işlerle ilgilendirmiyoruz Kenan kardeşim o işlerle ilgilensin. Buda doğal bir şey ama öyle değil. Kenan kardeşimiz millet ve memleket meseleleriyle en az bizim kadar ilgilenmektedir. Sakarya’nın her sorunuyla ilgilenmektedir. Ve gerçekten kendisine ulaşan ve ihtiyacı olan herkesin yardımına koşmaktadır ve gelecekte kendisi gibi Dünya Şampiyonları çıksın diye tüm imkânlarını seferber ederek sporcu yetiştirmektedir. Böyle bir kardeşimize linç girişiminde bulunulduğunda genç kardeşlerimizin ayağa kalkması gerekir. Çünkü biz bir binanın tuğlaları gibiyiz. Bir vücudun azaları gibiyiz. Birimiz koldur birimiz bacaktır, birimiz beyindir, birimiz yürektir, birimiz gözdür ama biz her birimiz bir sistemin bir bütünün parçalarıyız. O zaman hangi kardeşimize biri haksız yere dil uzatmışsa, linç kampanyası başlatmışsa, linç girişiminde bulunmuşsa hepimizin ayağa kalkması gerekir.


Biz medyadan atılan manşetlerle buralara gelmiş insanlar değiliz


Kardeşim ben buradan tüm kardeşlerimize sesleniyorum, biz medyadan atılan manşetlerle buralara gelmiş insanlar değiliz. Biz gazetelerin manşetlerine sığınarak, oradan güç alaraktan bundan sonra hedefe ilerlemeyeceğiz. Ama ben yine de size sosyal medyayı çok aktif kullanmanızı size salık veriyorum. Yine medyanın her alanında yer almanızı sizden istirham ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın arzusu da budur. Bende bu statü bana verildiği sürece, statüm olmasa bile benim gücümün yettiği ölçüde her birinize yardımcı olacağıma söz veriyorum.. Kenan kardeşim sen yalnız değilsin. .''dedi.



bottom of page