top of page

Akgün Altuğ Tarım A.Ş. ve Fidan A.Ş hakkında konuştu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, gazetecilerle bir araya gelen Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve raylı sistem projeleriyle ilgili de konuştu Altuğ yaptığı açıklamada: “ SakaryaBüyükşehir Belediyesi olarak siz bu işi yapan üyelerimizin firmalarıyla rekabet mi edeceksiniz? Tarım A.Ş. ve Fidan A.Ş. gibi kuruluşları rekabet için kurmadığını tam aksine bu işleri yapan firmalara destekvermek ve onların ürünlerini pazarlamak adına bu firmaların kurulduğu söylendi.

SATSO olarak şu anda yapılanları takip ediyoruz. Büyükşehir bu konuda kuruluş çalışmalarına devam ediyor. Biz kendilerine, üyelerimizin bu rekabet şartlarında ezilmemesi ince çizgimiz olduğunu kendilerine ifade ettik.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili yetkilileri de hassasiyetimizi anladıklarını ve tam aksine Sakarya’daki firmalara ve sektöre destek vermek amacıyla firmaların planlandığı bizlere anlatıldı.” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin bir süre önce açıkladığı hafif raylı sistem konusuna da değinen SATSO Başkanı Akgün Altuğ açıklamalar yaptı.

Altuğ: “Türkiye’ye baktığımızda modern şehirlerde raylı sistemleri görüyoruz. Bu sistemler artık bu şehirlerin olmazsa olmazları durumundalar.

Şehrin merkezinden öncelikli olarak yeni yerleşim merkezine (Karaman, Camili, Korucuk) uzanan, şehrin ana arterlerini birbirine bağlayan bir raylı sisteme ve bu projeye destek veririz.

Sakarya’nın ekonomik olarak rekabet halinde olduğu bütün şehirlerde raylı sistem var. Bu sistemler hem trafiği rahatlatmak hem de şehrimizi gelecek yıllara taşımak açısından çok önemli. Büyükşehir'in raylı sistem projesine destek veriyoruz." dedi.




bottom of page