top of page

AFAD ekibi o anları anlattı..."Anne ve oğlu sarılmış halde çıkardık"

Elazığ ve Malatya'da meydana gelen deprem sonrası bölgeye giderek çalışmalara destek olan AFAD Sakarya ekibi orada yaşadıklarını anlattı. AFAD Sakarya İl Müdürlüğünde ekip amiri olan Taner Bayındır yaptığı açıklamada, "İnanın insanüstü gayret gösteriyor personel çünkü belki bir canlıya ulaşırız umudu var" dedi.



Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 24 Ocak Cuma akşam saatlerinde meydana gelen depremde, 35'i Elazığ'da, dördü Malatya'da olmak üzere en az 41 kişi hayatını kaybetti, bin 607 kişi de yaralandı. Deprem sonrası AFAD koordinesinde bir çok ilden takviye Elazığ ve Malatya'ya gönderildi. Elazığ'a AFAD Sakarya İl Müdürlüğüne bağlı 15 kişilik ekip, 1 kurtarma aracı, 1 yatakhane kamyonu ile bölgeye gitti.


Sürsürü Mahallesinde enkazda aramalara katılan ekipler görevlerini başarılı şekilde yerine getirdi. Görevlerini tamamlayan ekipler Sakarya'ya döndü. Elazığ'da yaşadıklarını anlatan ekipler uykusuz mücadele ettiklerini belirtti.



Bayındır "İnanın insanüstü gayret gösteriyor personel çünkü belki bir canlıya ulaşırız umudu var içimizde. Daha önceden de gittiğim depremlerde enkaz altından çıkardığımız canlı vatandaşlarımız olduğu için bu duyguları iyi kötü biliyorum. Enkaz altından canlı bir insanı kurtarmak ve o insana yeniden bir umut olabilmek ama bu sefer nasip olmadı. Yinede insanların cansız bedenlerini bulduk ve ailelerine teslim etmenin mutluluğunu yaşadık” şeklinde konuştu.






Deprem bölgesinde hala 15 kişilik ekibin hala deprem bölgesinde olduğunu belirten AFAD Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, “6,8 büyüklüğünde Elazığ ilimizde bir deprem meydana geldi, tabi deprem Elazığ başta olmak üzere Malatya ve civar illerde de etkili oldu. Depremin meydana geldiği andan itibaren İçişleri Bakanlığımız Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımız ve ilde de Valimizin talimatlarıyla derhal bölgeye bir ekip intikal ettirmemiz istenildi. Bu kapsamda 16 kişilik bir arama kurtarma ekibimiz, 2 arama kurtarma aracıyla birlikte buradan İstanbul Havalimanına sevk edildi. İstanbul Havalimanından da arama kurtarma araçlarımız kargo uçaklarıyla bölgeye intikal ettirildi. Ekiplerimizde uçakla birlikte bölgeye ulaştırıldı. Ve bölgeye ulaştıkları andan itibaren de orada AFAD Başkanlığımızın koordinasyonu, müdahale daire başkanımızın emri altında görevlendirilen enkazda gece-gündüz çalışmalar yaptılar. Tabi ilk etapta 16 kişilik bir ekibimiz oraya gönderildi, o ekip arama kurtarma bittikten sonra geri geldi ve tekrar 15 kişilik bir ekibimiz sahaya gönderildi, orada çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.


bottom of page