top of page

ADA Hayat ile Tüm Güzellikler Dalga Dalga Yayılacak

Adapazarı Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Başkan Mutlu Işıksu’nun başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Başkan Mutlu Işıksu ve meclis üyeleri konuşmalarında şehir insanının ve tüm İslam Alemi’nin Ramazan ayını tebrik ederken, 25’inci vefat yıl dönümü olan ülkücü hareketin lideri Alparslan Türkeş’i andı. Başkan Işıksu ayrıca Adapazarı’nın değerlerinden Selahaddin Şimşek’in vefat yıl dönümünden de bahsederek Şimşek’i rahmetle andıklarını söyledi.

Şehrin Kalbinde Tarihi Dönüşüm

8 maddelik gündemle toplanan meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Işıksu, 1 Nisan Cuma günü lansmanı yapılan ADA Hayat Projesi’ne gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti paylaştı. Projeye şahit olan herkesin duyduğu heyecanın kendilerinin çalışma aşkını daha da artırdığını vurgulayan Başkan Işıksu, “Tanıtım toplantımızdaki coşku muhteşemdi. Kamuoyu desteği bizim için çok önemliydi. Projemizin hayat bulması için gerekli tüm adımları atmaya devam ediyoruz. Kimsenin endişesi olmasın, çalışmalarımız planlarımız ölçüsünde ilerliyor. ADA Hayat, şehrin kalbinde tarihi bir dönüşüm olacak ve inşaallah ADA Hayat ile tüm güzellikler, şehrimizin her noktasına dalga dalga yayılacak.” diye konuştu.


Meclisten Tam Destek

Gündem dışı konuşmalarda ilk olarak söz alan MHP’li meclis üyesi Erbay Kayatürk, “ADA Hayat projesinin önemli bir emeğin ürünü olduğunu gördük. Gerçekten Adapazarı'mıza yakışan bir proje. Başkan Mutlu Işıksu ve ekibini tebrik ediyorum. Umuyorum bu projeyle birlikte dönüşüm tetiklenir ve kentsel dönüşüm ile hasarlı yapı stokları gibi konular da hız kazanır ve çözüme kavuşur.” derken İYİ Parti’li meclis üyesi Türker Ergül, “ADA Hayat, Adapazarı'nın kalbinde oldukça önemli bir proje. İnşallah bu proje hayata geçer ve bizler de bu projeyi alkışlarız.” diye konuştu. CHP’li meclis üyesi Haluk Akbay, “ADA Hayat Projesi şehrimize vizyon katacak, kalben destekliyorum. Allah utandırmasın” derken AK Parti’li meclis üyesi Necdet Tömekçe ise “Mutlu Başkanımız mümkün değil denilen projeyi mümkün hale getirerek çıtayı çok yükseltti. ADA Hayat şehrimize çok yakışacak.” diye konuştu.

Işıksu’dan Kentsel Dönüşüm Mesajı

Meclis üyelerine ADA Hayat Projesi ile ilgili olumlu düşünceleri ve destekleri için teşekkür eden Başkan Mutlu Işıksu, “ADA Hayat ile kentsel dönüşümde iyi bir örnek ortaya koyalım istedik, teoride bunu da başardığımıza gösterilen ilgiden şahit oluyoruz. Kentsel dönüşüm için bütün çalışmalara hazırız. 3 yıldır da çağrıda bulunuyoruz. Hemşehrilerimiz riskli binalarını performans analizine göndersinler ve gereken tüm çalışmaları yapalım diyoruz. Biz kentsel dönüşümü hep birlikte gayret edersek başarabiliriz. Katlı Pazar konusunda da aynı istikametteyiz. Hatta Katlı Pazar ile de daraltmayalım, ADA Hayat ve akabinde şehrin kalbi Adapazarı’mızın daha güzel yarınları için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.


Ortak Akılla Doğru Kararlar

CHP’li meclis üyesi Haluk Akbay’ın OSB kurulumu ile ilgili eleştirileri üzerine AK Parti’li meclis üyesi Necdet Tömekçe yaptığı konuşmada, “Şehrimizin doğasına zarar verecek hiçbir çalışma olmaz. Ayrıca kurulan OSB’leri de düzenleri, şehir ve ülke ekonomilerine katkısıyla olumlu olarak görüyorum.” derken Başkan Mutlu Işıksu ise, “Şehrimiz ortak akılla, istişare ile yönetiliyor. Bu anlamda çok zengin bir şehiriz. Ortak aklın neticesiyle hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. OSB’ler konusu da istişarelerle ve ilgili tüm kurumların ortak çalışmalarıyla ilerleyen bir süreç.” dedi.

Komisyon ve Encümen Üyeleri Seçildi

Konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. 3 madde oy birliği, 2 madde oy çokluğu ile kabul edilirken, 1 madde İmar, 1 madde de Plan Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Gündemin 7. maddesine istinaden komisyon ve encümen üyeleri seçildi. İmar Tetkik Komisyonuna, AK Partili meclis üyeleri Adem Çalışkan, İbrahim Akçam, M. Reşit Yazıcı; MHP’li meclis üyesi İrem Serdaroğlu ve İYİ Parti’li meclis üyesi Türker Ergül seçilirken; Hukuk Komisyonuna, AK Parti’li meclis üyeleri Besim Kıratlı, Behlül Bayrak, Yavuz Meşe, MHP’li meclis üyesi İlknur Bayram Akyüz ve İYİ Parti’li meclis üyesi Ahmet Bıçkıcı seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna AK Parti’li meclis üyeleri, Özkan Yetim, Türkan Resüloğlu, Şahin Karaarslan, MHP’li meclis üyesi Mehmet İr ve İYİ Parti’li meclis üyesi Ahmet Başaran seçilirken; Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna AK Parti’li meclis üyeleri Levent Tunç, H. Metin Müftüoğlu, Bilal Kuriş, MHP’li meclis üyesi Ali Eroğlu ve İYİ Parti’li meclis üyesi Salih Eroğlu seçildiler. Encümen üyeleri olarak ise AK Parti’li meclis üyeleri Hasan Karagüzel, Nilgün Akman ve Can Dağabakan seçildi. AK Parti’li meclis üyesi Özkan Yetim de Denetim Komisyonu Raporu’nu meclis üyelerine sundu.

Adapazarı Belediyesi bir sonraki meclis toplantısı 9 Mayıs Pazartesi saat 14.00’da gerçekleştirilecek.




bottom of page