top of page

81 ilde ortak açıklama..."Devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız"

27 Şubat tarihinde Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından yapılan saldırıda 34 askerimizin şehit olmasının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde 81 ilde ortak basın açıklaması gerçekleştirildi. İlimizde SATSO'da gerçekleştirilen basın açıklamasında, hain saldırıya tepki gösterilirken, devlet tarafından alınacak her türlü desteğin arkasında oldukları belirtildi.

Türkiye 'nin 81 ilinde 30'a yakın meslek örgütü, sendika konfedarasyonu ve sivil toplum kuruluşları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önclüğünde Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleştirilen hain saldırı sonucu şehit olan 34 askerimiz için basın açıklaması düzenledi.

Bu kapsamda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası e sahipliğinde Sakarya Hür Teşebbüs camiası, meslek kuruluşları ve STK'lar devletin yanında olduklarını göstermek için bir araya geldi ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ortak Tepkimizi Gösteriyoruz

SATSO Başkanı Akgün Altuğ tarafından yapılan açıklamada,  İdlib'te gerçekleştirilen hain saldırıya ortak tepki gösterildiği belirtildi. Altuğ, "Bizler, her kritik dönemde milletimizin ve devletimizin yanında durduk.Üstlendiğimiz sorumluluğun hakkını vererek hareket ettik.Bugün de, İdlib’te gerçekleşen hain saldırıya ilişkin, ortak tepkimizi gösteriyoruz.Öncelikle vatanın huzuru, güvenliği ve mazlumları müdafaa etmek üzere üstlendikleri görevde şehit olan tüm kahraman askerlerimizin ruhları şad olsun.Rabbim şehitlerimizin mekânını cennet, eylesin Yakınlarına sabır ve metanet, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin. Milletimizin başı sağ olsunAskerlerimiz İdlib’de, hem ülke sınırlarımızı ve hem de mazlumları korumaktaydı.Zira Suriye’de yaşanan zulümlere, yüzbinlerce sivilin zalimce katledilmesine, milyonların evinden, toprağından sürülmesine, dünya sessiz kaldı" dedi.

bottom of page