top of page

2 Soru 2 Cevap ;Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç

Güncelleme tarihi: 16 Ara 2019

Sakarya'dan Taraf olarak yeni bir yazı dizisi başlattık..Sakarya'daki Belediye Başkanlarına 2 soru sorup, 2 cevap alıyoruz. İki soru iki cevap yazı dizisinin 2 soru olmasının sebebi, o anda o Belediyelerin gündemin de olan sorulara cevap aramak.2 soru 2 cevap'ın ilk konuğu Erenler Belediye Başkan Fevzi Kılıç


Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç. Aslında, Erenler Belediye Başkanlığına seçilmeden önce de, seçildikten sonra da çok konuşulan isimlerden birisi oldu. Başarılı geçen AK Parti İl Başkanlığı sonrası, onu zorlu bir Belediye Başkan adaylığı süreci izledi.

Her ne kadar kendisi Adapazarı Belediye Başkan adaylığı için başvuru da bulunsa da AK Parti Genel Merkezi Kılıç'ın isimini Erenler Belediye Başkan adayı olarak belirledi. Sonrasında ise bir çok spekülasyon dolaştı durdu. Bizde tam bu soru ile başladık söyleşiye; ''Adapazarı Belediye Başkanı gösterilmediniz diye, bir memnuniyetsizlik var mı '


Fevzi Kılıç : Bu zaman zaman gündeme gelen bir konu. Ama bence gereksiz bir gündem.Sonuç olarak evet doğru, ben Adapazarı Belediye Başkanlığı için aday oldum, ancak partimiz Erenler'i uygun gördü. O an için konu kapanmıştır benim için. İnsanız belki o anlarda içimiz de bir burukluk olabilir. Ama dikkat edin cümleme,o anlar için burukluk. Ama o anda bitmiştir o. Nitekim; Erenler'e başkan adayı gösterilmem sonrası, o an itibarıyla Erenler'e ne yapabiliriz onun derdine düştük.Zaten sonrasında da Erenler'li olduk . Bu durumdan çokta memnunum.


Erenler artık bizim evimiz oldu. Şimdi benim ve ekibimin tek bir gayesi var, biz Sakarya denilince akla ilk önce Erenler'in gelmesi için ne yapabiliriz, hangi projeleri hayata geçirebiliriz. Onun derdindeyiz. Erenler Belediye Başkanı olmaktan da çok ta mutluyum. Alınacak çok yol, hayata getirilecek çok proje var.


Çok konuşulan konulardan biriside bir önceki dönem Erenler Belediyesinin yaptırdığı sonrasında Büyükşehir Belediyesine devredilen Yaşam Merkezi; bu konuda ne diyeceksiniz


Bu konu aslında çok net ve açık.Bir kere şunun üstünü açık açık çizeyim, bu konuda bir yanlış anlaşılma olmasın. Yaşam merkez güzel yapılmış, iyi düşünülmüş bir proje. Belki de şehirde bu konsepte böyle bir yer yok .İçinde yüzme havuzundan buz pistine kadar her şey var. Buraya kadar her şey iyi güzel, ancak bunların bir maliyeti var. Biz çok araştırdık, işin uzmanlarına sorduk, İstanbul Büyük şehir Belediyesine Spor AŞ'ye sorduk.


Tam bunlar olurken, Büyükşehir Belediyesinden Yaşam Merkezinin Belpaş'a kiralanması teklifi geldi.Şimdi şöyle bir durum var. Büyükşehir Belediyesinin olanakları belli, personel sıkıntıları yok. Mesela havuza gidiyor insanlarımız, cankurtaranlar var.Mesela Yaşam Merkezinde, diyetisyen bile var. Herkes bu durumdan memnun..




bottom of page