top of page

Şaban Kaludra Mecliste konuştu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Şaban Koludra, Mart ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı konuşmalar bölümünde söz aldı. Koludra son dönemde siyasette yaşanan sert tartışmalara değinerek, “Birbirimizi kıracak ve rencide edecek, hak etmediğimiz söz ve paylaşımlardan her kim buna bulaşmışsa doğru bulmadığımı ve onaylamadığımı söylüyorum” dedi.


Mecliste konuşan Sakarya Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Şaban Koludra, özellikle CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un TBMM’deki basın toplantısında Cumhurbaşkanına yönelik sarf ettiği hakarete varan sözlerle tırmanan siyasi gerilime değindi.


Koludra, “Yukarıdan aşağıya tutulan tavırlar ve ağızdan çıkan ölçüsüz kelimelerle bizden beklenen saf tutmamız. Siz sizin genel başkanızın arkasında diğerleri kendi genel başkanlarının ardında ve biz kendi başkanın arkasında saf tutuyoruz. Hepimizin mahkum olduğu saf tutma geleneğinden dolayı birinin çıkıp kral çıplak demesi lazım” dedi.

Koludra son olarak ise şunları kaydetti: “Toplumun gündemini değiştirecek ayrışımlara razı değiliz. Kamuoyunu yanıltmayalım. Bekleneni verelim. Birbirimizi kıracak ve rencide edecek, hak etmediğimiz söz ve paylaşımlardan her kim buna bulaşmışsa doğru bulmadığımı ve onaylamadığımı söylüyorum. Kendi adıma da bu gibi konulara asla düşmeme arzum vardır. Geçmiş yaşamımda da bu örneklerle anılmam. Yapanları da onaylamıyorum. Samimiyetimizi düzeltmeye dönük birbirimize katkı verelim.”



bottom of page