top of page

Çocuk İstismarından tutuklandı

Odatv'den Sami Menteş'in aktardığına göre, jandarma ekipleri F.N. hakkındaki ihbar nedeniyle, Akyazı ilçesinin Kuzuluk mahallesinde bulunan 'dergaha' geldi. Görgü tanıkları, Jandarma’nın ardından birkaç kişinin daha geldiğini yaşanan tartışmanın ardından tarikat mensuplarının Jandarmaların yanından bir adama saldırdığını söylediler. Görgü tanıkları, Jandarmanın biber gazı dahi kullanmasına rağmen, müritlerin saldırısını güçlükle durdurabildiklerini söyledi. Kavganın ardından F.N. gözaltına alındı. F.N.’nin gözaltına alınmasının ardından soruşturmayı yürüten Akyazı Cumhuriyet Savcısı, cinsel istismara maruz bırakılan çocuğun ifadesine başvurdu. Çocuk İzleme Merkezi, uzmanların eşliğinde alınan ifadede, çocuk yaşadıklarını ayrıntılarıyla anlattı. İstismara maruz bırakılan çocuk, “dergahta” 10 yaşında çocuğunun daha olduğunu belirterek söz konusu çocuğun da benzer şekilde istismara maruz bırakıldığını söyledi.


AİLEYİ TEHDİT EDİYORLAR

Perşembe akşam gözaltına alınan F.N., Pazartesi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, F.N.’nin tutuklanmasına karar verdi. Dava dosyasında Y.A.’nın ifadesinin haricinde F.N.’nin Y.A.’nın babasıyla yaptığı ve yaşananları kısmen de olsa itiraf ettiği telefon görüşmesine ait ses kaydının olduğu da öğrenildi. Y.A.’nın ailesinin can güvenliklerinden endişeli ve çaresiz oldukları söylenirken, tarikat ‘müritleri’nin aileyi, çocuğun ifadesini değiştirmesi için ölümle tehdit ettiği söyleniyor.


İSTİSMAR EDİLEN ÇOCUĞUN BABASI DARP EDİLDİ

Jandarmaların F.N.'yi gözaltına alma sebebinin, yakın zamana kadar annesiyle dergahta bulunan 12 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar ihbarıydı. Jandarmanın yanında müritlerin saldırısına uğrayan kişinin de çocuğunun babasıydı. Habere göre, babanın omzu kırıldı, belinde ve kolunda yaralar var.




bottom of page