top of page

Çarpıcı açıklamalar


Erenlerspor Süper Amatör Ligde Fırtına gibi giderken, Kulüp Başkanı Orhan Şeşen ;bir yanda zirve hesaplarını yaparken, diğer yanda alt yapı ile ilgili önemli çalışmalar yapıyor. Yıllardan bu yana futbolun içinde olan bir isim olan Şeşen,alt yapıda yaşanan sorunlar ve yeni oyuncu yetişmemesini en iyi bilenlerden.


''Hem size güveniyoruz diyeceksin..!!''


Şeşen, ''Bizim hep söylediğimiz bir şey, bizim derken futbolun içinde olan isimlerin. Hep şu lafları duyarsınız. ‘’ Çocuklarımıza güveniyoruz’’ Ancak ;çocuklarımıza bu kadar güvendiğimizi söyleyip, A takımlarda kimseyi oynatmazsak, size diyecekleri ' Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu'.

Ben farklı bir düşünce içindeyim..Buna Erenlerspor yatkın. Çünkü çok iyi bir alt yapı var. Ama bu söylemde kalmamalı..Çok iyi alt yapı var. Eyvallah. Ama sen o alt yapıyı elinde tutamazsan, o çocuklar da başka illere giderse, anlamı olmuyor. Ben öyle bir ortam yaratmak istiyorum ki ; oyuncu kendi gitmek istemeyecek.


''Erenlerspor'da benim bir hayalim var ''



Benim bir hayalim var. O hayal alt yapı havuzu. Erenlerspor'un hedefleri var. Önce şampiyonluk ; sonra BAL. Ama bunu yaparken, aşağılardan oyuncularda bu takımda yer alacak. Şu anda Türk futbolu taşıma su ile değirmen döndürüyor. Ama bu bir gün gelip duracak. Bunun sinyalleri geliyor. Futbol kulüplerinin borç durumu ortada. Bir süre sonra sürdürebilir olmayacak bu durum.


''Benim Alt yapım var demek yeterli değil ''



Ben diyorum ki ; kendi oyuncunu kendin yetiştireceksin. Ama ''Benim alt yapım var'' diye değil. Hayır ; anlatmaya çalıştığım o değil..Dostlar alışverişte görsün diye değil. Sürdürebilirlik için. Benim en büyük amacım bu''


'' Ajax altyapısının başarısı A takıma verdikleri katkı ile ölçülüyor''


Dünyada Alt yapı denilince akla ilk gelen neresi,''Ajax'' Bu adamlar bizden daha mı akıllı, daha mı zeki..Hayır sadece futbolun bir mantığına bakıyorlar. Bakın ; Ajax altyapısının başarısı, kulüp içerisinde altyapıdan gelen oyuncuların A takıma verdikleri katkı ile ölçülüyor. Akademinin slogan olarak kabul edilmiş hedefi her iki senede A takıma en az 3 oyuncu vermek ..


''Olağanüstü bir yönetim yaparsınız ama yıllar içinde unutulur gider ''


Olağanüstü bir yönetim yaparsınız. Ama unutulur gider. Ama öyle bir alt yapı yaparsınız ki ; onlarca yıl sizi kimse unutmaz. Zamanla; tecrübe kazanıyorsunuz. Pişiyorsunuz. Şimdi; bakıyorum, Bu alt yapı, ‘’ Uçağım var. Ama hangarda’’. Böyle davranmışız yıllarca'' !


bottom of page